Διακοπές με καπέλο, γυαλιά και… πιστοποιητικό εμβολιασμού - Τι ισχύει από σήμερα για τα ταξίδια

Διακοπές με καπέλο, γυαλιά και… πιστοποιητικό εμβολιασμού - Τι ισχύει από σήμερα για τα ταξίδια

Καπέλο, γυαλιά, στο χερι το... πιστοποιητικο εμβολιασμού και φύγαμε για τα νησιά χωρίς φοβο και παντού όπου χρειάζεται με μάσκες και αποστάσεις. 

Από σήμερα Δευτέρα 5 Ιουλίου, όσοι ταξιδεύουν με πλοίο θα πρέπει να έχουν μαζί τους το πιστοποιητικό εμβολιασμού που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί 14 μερες πριν από την αναχώρηση τους ή το πιστοποιητικό νόσησης με ισχύ εξαμήνου από τον πρώτο θετικό έλεγχο.

Οι μη εμβολιασμένοι κι όσοι έχουν κάνει μόνο την πρώτη δόση του εμβολίου πριν μπουν στο πλοίο θα επιδεικνύουν βεβαίωση αρνητικού μοριακού τεστ του τελευταίου τριημέρου ή αρνητικού rapid test του τελευταίου 48ωρου. Ανήλικοι 12 ως 17 ετων συνεχίζουν να έχουν τη δυνατότητα να ταξιδεύουν ελεύθερα με βεβαίωση αρνητικού self test και τα παιδιά κάτω των 12 μετακινούνται ελεύθερα.

Οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα στις μετακινήσεις έγιναν την περασμένη Πέμπτη. Όσοι είχαν ήδη βγάλει εισιτήρια τις προηγούμενες μέρες δεν γνώριζαν πως θα χρειάζονταν να απευθυνθούν σε κάποια δομή για να υποβληθούν σε τεστ κορονοϊού και να λάβουν έγγραφη βεβαίωση αρνητικού τεστ για το ταξίδι τους.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έσπευσαν το τελευταίο διήμερο στα σημεία όπου γινονται δωρεαν rapid test από κλιμάκια του ΕΟΔΥ προκειμένου να ταξιδέψουν αύριο και μεθαύριο χωρίς να επιβαρυνθούν οικονομικά κάνοντας το τεστ σε κάποια ιδιωτική δομή.

Αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθούν τεράστιες ουρές οπως αυτή στο σταθμό του Συντάγματος. Μέχρι το απόγευμα δεν είχε γίνει ωστόσο ακόμη γνωστό αν μπορεί κάποιος να ταξιδέψει επιδεικνύοντας μόνο το μήνυμα αρνητικού αποτελέσματος στο κινητό του, σύμφωνα με πληροφορίες όμως μέχρι το βράδυ θα σταλεί σχετική εγκύκλιος στα λιμεναρχεία.

Survivor Spoiler - Ολες οι ειδήσεις από τον Αγιο Δομίνικο.

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest