Ωράριο καταστημάτων: Το έκτακτο μέτρο που ανακοινώθηκε, ίσχυε από τον... Μάιο

Ωράριο καταστημάτων: Το έκτακτο μέτρο που ανακοινώθηκε, ίσχυε από τον... Μάιο

Οι χθεσινές ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκου Χαρδαλιά περιλάμβαναν νέα μέτρα, αλλά και παλιά που... παρουσιάστηκαν ως νέα.

Από τις 3 Μαΐου 2021, οπότε και άνοιξε ξανά η εστίαση, μετά το πολύμηνο lockdown, στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, δηλαδή, σε μπαρ, καφετέριες, κλαμπ, εστιατόρια κ.ο.κ., επιτρέπονταν μόνο καθήμενοι πελάτες.

Χθες, 6 Ιουλίου 2021, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως, από τις 8 Ιουλίου 2021, στα παραπάνω καταστήματα θα επιτρέπονται μόνο... καθήμενοι πελάτες.

«Ειδικότερα για τις δραστηριότητες διασκέδασης προκειμένου να ελέγξουμε αυτή την αλματώδη αύξηση, η Κυβέρνηση αποφάσισε και σας ενημερώνουμε ότι από την Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021 όλοι οι χώροι εστίασης, τα μπαρ, τα κλαμπ και τα κέντρα διασκέδασης θα λειτουργούν αποκλειστικά με καθήμενους», είπε χαρακτηριστικά.

Δηλαδή, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων ανακοίνωσε εκ νέου ένα μέτρο που ισχύει εδώ και μήνες.

Και δεν είναι η πρώτη φορά που ανακοίνωσε το ίδιο μέτρο...

Στις 9 Ιουνίου 2021, όταν ο ίδιος ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωνε πως η μουσική θα επανέλθει στην εστίαση, επαναλάμβανε πως τα μαγαζιά φιλοξενούν μόνο καθήμενους πελάτες.

Αντίστοιχη ανακοίνωση υπήρχε και για το άνοιγμα των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης στις 2 Ιουλίου 2021, στην οποία πάλι επισημαινόταν πως η πληρότητα θα πρέπει να είναι 50% και οι πελάτες θα είναι μόνο καθήμενοι και όχι όρθιοι σε μπάρες.

Και εδώ τίθεται το εξής ερώτημα: Γι' αυτό το μέτρο που ανακοινώθηκε ξανά χθες υπήρχαν έλεγχοι ή είχε ξεχαστεί εντελώς;

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μόνη αναφορά που υπάρχει για μη καθήμενους, είναι σε σχετικό ΦΕΚ που εκδόθηκε προ ημερών, στο οποίο αναφέρεται πως επιτρέπεται να λειτουργούν υπαίθρια κέντρα διασκέδασης υπό τον υγειονομικό όρο -μεταξύ άλλων- της χρήσης «μπαρ με τοποθέτηση 2 σκαμπό μαζί, απόσταση 1,5 μέτρου για κάθε επόμενη δυάδα σκαμπό και φιλοξενία και ορθίων πελατών».

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest