Κρούσματα σήμερα: Κοντά στα 3.000 ο αριθμός που θα ανακοινώσει ο ΕΟΔΥ

Κρούσματα σήμερα: Κοντά στα 3.000 ο αριθμός που θα ανακοινώσει ο ΕΟΔΥ

Καμπανάκι και... συναγερμός από τον πρόεδρό του, Παναγιώτη Αρκουμανέα, ο οποίος προειδοποίησε πως ο σημερινός αριθμός νέων κρουσμάτων θα προσεγγίσει τα 3.000

Ψυχρολουσία αναμένεται στη σημερινή ανακοίνωση των νέων κρουσμάτων καθώς ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, αποκάλυψε πως θα είναι κοντά στις 3.000!

Μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ και απαντώντας σε ερώτηση για το εάν τα σημερινά κρούσματα θα είναι περισσότερα από 3.000, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ επεσήμανε πως θα είναι κοντά σε αυτό το νούμερο.

Ο ίδιος, ωστόσο, ζήτησε να κοιτάζουμε και άλλους δείκτες και όχι αποκλειστικά τα κρούσματα, τα οποία, φυσικά, προκαλούν ανησυχία.

Ένας από αυτούς, διευκρίνισε είναι ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων που από «την αρχή του έτους έχει μειωθεί από τα 46 στα 27».

Η εκθετική αύξηση στα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα, σε συνδυασμό με τη μετάλλαξη «Δ» έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία αλλά και εκτιμήσεις που μπορούν να χαρακτηριστούν ως και εφιαλτικές για τα επόμενα 24ωρα.

Σε σχέση με την προηγούμενη Δευτέρα, τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες(13/07), παρουσίασαν αύξηση 157,80%! Από τα 801 στις 5 Ιουλίου, φτάσαμε σήμερα στα 2.065 τα οποία προφανώς και προβληματίζουν τους ειδικούς.

Αν ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων παραμείνει ο ίδιος, τότε τα κρούσματα δεδομένα θα φτάσουν πάνω από τα 3.000.

Με τους ρυθμούς, όμως, που αυξάνονται δεν αποκλείεται να ξεπεράσουν ακόμα και το φράγμα των 4.000 όπως αναφέρουν οι εκτιμήσεις αρκετών επιστημόνων, ακόμα και μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή...

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr