Πέθανε η Φιλιώ Πυργάκη, η αρχόντισσα του δημοτικού τραγουδιού

Πέθανε η Φιλιώ Πυργάκη, η αρχόντισσα του δημοτικού τραγουδιού

Φιλιώ Πυργάκη: Πέθανε σε ηλικία 82 ετών μία από τις πιο σημαντικές εκπροσώπους του δημοτικού τραγουδιού, η Φιλιώ Πυργάκη, η έδωσε με σθένος τα τελευταία χρόνια την άνιση μάχη με τον καρκίνο...

Θλίψη έχει σκορπίσει στο χώρο του δημοτικού τραγουδιού η είδηση για το θάνατο της δημοφιλούς τραγουδίστριας Φιλιώς, Πυργάκη.

Η τραγουδίστρια που άφησε την τελευταία της πνοή μετά από μάχη με την επάρατο νόσο είχε χάσει τον Μάιο και τον σύζυγό της από καρκίνο.

Την είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή η τραγουδίστρια Μαρία Γιαννακά, με ανάρτησή της στο Facebook.

Ποια ήταν η Φιλιώ Πυργάκη

Γεννήθηκε στον Ασπρόκαμπο Κορινθίας το 1939 και τραγουδούσε σε πανηγύρια από την ηλικία των 14 ετών, από το 1953. Ύστερα από ένα ατύχημα που είχε, μετακόμισε στην Αθήνα, όπου παρουσιάστηκε στη δισκογραφική εταιρία Columbia, με την οποία κυκλοφόρησε πολλούς δίσκους 45 στροφών.

Ο πρώτος της δίσκος κυκλοφόρησε το 1967 και λεγόταν «Βαρέθηκα τα νιάτα μου», με μουσική και στίχους του Κώστα Κοντογιώργη, ο οποίος την είχε εντάξει στην ορχήστρα του. Αργότερα, αναγνωρίστηκε στον χώρο του Δημοτικού τραγουδιού και παράλληλα συνεργάστηκε με μεγάλους και σπουδαίους μουσικούς.

Η Φιλιώ Πυργάκη πέρα απο την Ελλάδα έκανε πολλές εμφανίσεις στο εξωτερικό (π.χ. στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην Αυστραλία, στην Σκανδιναβία κ.α) και έτσι κυκλοφόρησε σε πολύ κόσμο το νεοδημοτικό τραγούδι με μεγάλη επιτυχία.

Υπολογίζεται ότι έχει κυκλοφορήσει πάνω από 200 διαφορετικούς δίσκους όλων των μορφών.

Οι μεγάλες επιτυχίες της

Πηγή: Newsbomb.gr