Προειδοποίηση από Παγώνη: Θα δούμε lockdown και σε άλλα νησιά

Προειδοποίηση από Παγώνη: Θα δούμε lockdown και σε άλλα νησιά

Προειδοποίηση για τοπικά Lockdown και σε άλλα νησιά, μετά τη Μύκονο, απηύθυνε η Πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ματίνα Παγώνη, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμα και για 10.000 κρούσματα ημερησίως μέσα στον Αύγουστο.

«Το πρόβλημα είναι μεγάλο. Αν συνεχιστούν τέτοιου είδους πάρτι σε πριβέ βίλες στα νησιά η διασπορά θα είναι μεγάλη. Δεν αποκλείεται και σε άλλα νησιά με αυξημένο ιικό φορτίο όπως η Πάρος, η Ίος και η Σαντορίνη να δούμε lockdown όπως τη Μύκονο. Αυτό θα είναι καταστροφικό για τις τοπικές οικονομίες και τον τουρισμό».

Με τα λόγια αυτά περιέγραψε στο Newsbomb.gr, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθηνάς - Πειραιά, Ματίνα Παγώνη την κατάσταση με την πανδημία φέτος το καλοκαίρι στη χώρα μας.

Επιπλέον συνέστησε στους νέους να εμβολιαστούν πριν πάνε διακοπές.

Ίσως και 10.000 κρούσματα τον Δεκαπενταύγουστο

«Η μετάλλαξη Δέλτα έχει ταξιδέψει εδώ και πολύ καιρό και έχουμε αρχίσει να ανησυχούμε. Το ιδανικό θα ήταν οι πολίτες αν μπορούν να εμβολιαστούν πρώτα και μετά να πάνε διακοπές, ή εκεί που θα πάνε να εμβολιαστούν, γιατί για μας είναι πολύ σημαντικό. Από εδώ και πέρα μέχρι το τέλος Αυγούστου πρέπει να φτιάξουμε το τείχος ανοσίας στο 80%, γιατί μπαίνοντας στο φθινόπωρο τα πράγματα αλλάζουν, καθώς δεν μας ευνοεί ούτε και ο καιρός. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι, γιατί ποιος ξέρει; Μπορεί να εμφανιστεί μία νέα μετάλλαξη», είπε η Ματίνα Παγώνη.

Ο στόχος είναι να μη γεμίσουν ασφυκτικά τα νοσοκομεία και οι ΜΕΘ. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω του εμβολιασμού», τόνισε.

«Μετά από ενάμισι χρόνο πιστεύω μας έχουν γίνει μαθήματα και πρέπει να προχωρήσουμε τους εμβολιασμούς. Να έχουμε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε τη νόσο, γιατί οι μεταλλάξεις της είναι πολύ μεταδοτικές», πρόσθεσε η κυρία Παγώνη.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr