Κορονοϊός: Ποια νησιά κινδυνεύουν να μπουν σε άμεση καραντίνα μετά την Μύκονο;

Κορονοϊός: Ποια νησιά κινδυνεύουν να μπουν σε άμεση καραντίνα μετά την Μύκονο;

Κορονοϊός: Με τα πάρτι να είναι ξέφρενα σε όλη τη χώρα και την αστυνομία να αδυνατεί να περιφρουρήσει την τήρηση των μέτων, θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως το μοντέλο της Μυκόνου θα εφαρμοστεί, ίσως και εντός της εβδομάδας και σε άλλα νησιά...

Ποια είναι, όμως, τα νησιά αυτά και ποια τα οριζόντια μέτρα που εξετάζουν πλέον (ειδικοί και κυβέρνηση), ώστε μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού να αποτραπεί μια ανεξέλεγκτη κορύφωση του 4ου κύματος της πανδημίας;

Τα επιδημιολογικά δεδομένα αξιολογούνται καθημερινά, με την κυβέρνηση και τους ειδικούς να είναι έτοιμοι να παρέμβουν όταν κριθεί απαραίτητο.

Τη στιγμή που η Μύκονος έχει χαμηλώσει τα... ηχεία, μετά τα έκτακτα μέτρα που ανακοίνωσε η Πολιτική Προστασία το Σάββατο και οι αντιδράσεις από τους επιχειρηματίες και τους τοπικούς παράγοντες του νησιού για την έκβαση της τουριστικής περιόδου πληθαίνουν, ανησυχητική είναι η επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζουν πέντε ακόμα νησιά.Πρόκειται για την Πάρο, την Σαντορίνη, την Ίο, την Κρήτη, αλλά και την Κέρκυρα στην οποία τα τελευταία 24ωρα επιδεινώνεται η κατάσταση.

Ενδεικτικά, στα 91 ανήλθαν τα νέα κρούσματα χθες στο Ηράκλειο Κρήτης, ενώ τα 50 άγγιξαν στο Ρέθυμνο.

Η κατάσταση στις συγκεκριμένες περιοχές είναι πλέον οριακή, με την κυβέρνηση να είναι έτοιμη να υιοθετήσει το «μοντέλο της Μυκόνου» σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμμόρφωση στα μέτρα που έχουν θεσπιστεί για την προστασία από τον κορονοϊό. Παράλληλα στην κυβέρνηση εξετάζονται διάφορα μέτρα που θα αφορούν τοπικά lockdown, ώστε να περιορίζεται η διασπορά.

Τα νέα μέτρα που εξετάζονται

Υποχρεωτικό έξτρα διαγνωστικό τεστ (εκτός από τα ήδη προβλεπόμενα) για τους μη εμβολιασμένους εργαζόμενους στον τουρισμό - Δυνατότητα στον εργοδότη να αποσύρει όλους τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους από θέσεις εργασίας με στενή επαφή με το κοινό στα ξενοδοχεία και μετακίνησή τους σε άλλα πόστα.Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης.Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως οργανωμένα πάρτυ, πανηγύρια, λαϊκές αγορέςΑπαγόρευση μουσικής όλο το εικοσιτετράωροΑπαγόρευση κυκλοφορίας την νύχταΜείωση του μέγιστου αριθμού ατόμων στην εστίαση από τα 10 στα 4 και κατ’ εξαίρεση 6, εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr