Νέα δεδομένα για τον έλεγχο covid και τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στον τουρισμό

Νέα δεδομένα για τον έλεγχο covid και τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στον τουρισμό

Ένα rapid και ένα self test την εβδομάδα θα πρέπει να κάνουν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό που δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί...

Στην εισήγηση οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στον τουρισμό να κάνουν υποχρεωτικά δύο τεστ την εβδομάδα καταλήγει η επιτροπή των ειδικών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες η εισήγηση των ειδικών αφορά 1 self test και 1 rapid test υποχρεωτικά στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στον τουρισμό, κάθε εβδομάδα.

Στο επίκεντρο και τα νησιά

Παράλληλα, στο επίκεντρο της προσοχής των λοιμωξιολόγων που εξετάζουν τα επιδημιολογικά δεδομένα για τον κορονοϊό στην Ελλάδα βρίσκονται τα νησιά.

Τα αυξημένα κρούσματα σε αρκετά από τα νησιά σε συνδυασμό με τις υποδομές νοσηλείας της νησιωτικής Ελλάδας που δεν μπορούν να «σηκώσουν» ενδεχόμενο μεγάλο βάρος ασθενών προβληματίζουν τους ειδικούς.

Όπως εξηγούν πηγές στο Newsbomb.gr σήμερα δεν εξετάζεται η λήψη μέτρων για κάποιο νησί ωστόσο αυτό δεν αποκλείεται να συμβεί στο «δρόμο» που χάραξε η Μύκονος αν διαπιστωθεί επιδημιολογική επιβάρυνση.

Παράλληλα στο μικροσκόπιο των μελών της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας εξακολουθεί να παραμένει τόσο η Αττική όσο και η Θεσσαλονίκη ως τα δύο μεγάλα μητροπολιτικά κέντρα όπου ο μεγάλος αριθμός πληθυσμού δυνητικά σημαίνει και μεγαλύτερες πιθανότητες εκτεταμένης διασποράς.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr