Σφίγγει ο κλοιός για τους ανεμβολίαστους απ' τον Σεπτέμβριο;

Σφίγγει ο κλοιός για τους ανεμβολίαστους απ' τον Σεπτέμβριο;

Αποφασισμένοι εμφανίζονται στις τάξεις της κυβέρνησης, σύμφωνα με πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα κυριακάτικων εφημερίδων, να ασκήσουν ασφυκτική πίεση με μια σειρά μέτρων προς εκείνο το κομμάτι των πολιτών που παραμένουν διστακτικοί απέναντι στον εμβολιασμό κατά της Covid 19.

Σύμφωνα, λοιπόν, τόσο με το Πρώτο Θέμα, όσο και με το πρωτοσέλιδο της Real News, στην κυβέρνηση σκέφτονται σοβαρά, όπως απ' τον Σεπτέμβριο προχωρήσουν σε γενίκευση του μέτρου της ελεύθερης κυκλοφορίας για εμβολιασμένους χωρίς κανένα περιορισμό παντού.

Ομως, φαίνεται πως οι ανεμβολίαστοι για να μπορούν να ασκήσουν μια σειρά από δραστηριότητες, θα πρέπει να υποβάλλονται δύο φορές την εβδομάδα σε rapid ή και pcr test και όλο το κόστος θα βαρύνει τους ίδιους τους πολίτες.

Ουσιαστικά, σκοπός αυτής της γενικευμένης εφαρμογής του μέτρου που σήμερα ισχύει για τις μετακινήσεις προς τα νησιά, δεν είναι άλλος απ' την άσκηση πίεσης προς το 45% του πληθυσμού που παραμένει ανεμβολίαστο, ώστε να οδηγηθεί στα εμβολιαστικά κέντρα.

Βέβαια, πάντα εγκυμονεί ο κίνδυνος, μια τόσο δραστική αυστηροποίηση του πλαισίου κυκλοφορίας των ανεμβολίαστων πολιτών, να προκαλέσει πολύ πιο σοβαρές αντιδράσεις, ικανές να δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα, γι' αυτό και στην κυβέρνηση γράφουν και σβήνουν πάνω στο... χαρτί με τις προτάσεις και τους τρόπους που τελικώς θα επιλέξουν για να επιτευχθεί ο στόχος του εμβολιασμού του 80% του πληθυσμού, άρα και το τείχος της ανοσίας.

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest