Φωτιές: Δείτε το ρωσικό θηρίο Ilyushin Il-76 να προσγειώνεται στην Αθήνα

Φωτιές: Δείτε το ρωσικό θηρίο Ilyushin Il-76 να προσγειώνεται στην Αθήνα

Στην Ελλάδα έφτασε το πρώτο ρωσικό πυροσβεστικό αεροσκάφος Ilyushin Il - 76

Το ρωσικό θηρίο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 21:00 το βράδυ και θα ριχτεί στη μάχη της αντιμετώπισης των πύρινων μετώπων.

Είναι από τα μεγαλύτερα πυροσβεστικά αεροπλάνα σε όλο τον κόσμο μιας και μπορεί να μεταφέρει 42 τόνους νερού στις δύο δεξαμενές του. Το ρωσικό αεροσκάφος γεμίζει με νερό μέσα σε 12 - 15 λεπτά το οποίο ρίχνεται από ύψος το οποίο φτάνει τα 50 μέτρα σε οκτώ δευτερόλεπτα και καλύπτει μία επιφάνεια 60.000 τ.μ.

Πρόκειται για τετρακινητήριο τζετ εμπορευματικό αεροσκάφος, το οποίο σχεδιάστηκε με κύριο στόχο την αερομεταφορά στρατιωτικού υλικού και εξοπλισμού, με τη σοβιετική τεχνολογία ως «κληρονομιά» να θεωρείται άκρως αξιόπιστη από πολλές χώρες, καθώς έχει δοκιμαστεί για πολλά χρόνια στις σκληρές συνθήκες της Σιβηρίας.

Το Il-76P είναι εξοπλισμένο με ένα εύκολα αφαιρούμενο σύστημα, που αποτελείται από δύο δεξαμενές VAP-2 και μπορεί με ευκολία να μετατραπεί σε «βομβαρδιστικό» νερού. Το φορτίο του μπορεί να αδειάσει σε 4 δευτερόλεπτα από ύψος 50 μέτρων. Η ταχύτητα του αεροσκάφους είναι 280 χλμ./ώρα, ενώ η πλήρωση του συστήματος με νερό κυμαίνεται μεταξύ 10-12 λεπτών.

Σημειώνεται πως η Ilyushin είναι ρωσική εταιρεία παραγωγής αεροσκαφών. Ιδρύθηκε από τον Σεργκέι Ιλιούσιν και άρχισε τις δραστηριότητές της τον Ιανουάριο του 1933.