Φωτιά: Η ανάρτηση με τον Έλληνα και τον Ρουμάνο πυροσβέστη που έκανε την Ελλάδα να δακρύσει

Φωτιά: Η ανάρτηση με τον Έλληνα και τον Ρουμάνο πυροσβέστη που έκανε την Ελλάδα να δακρύσει

Φωτιά: Εκατόν οκτώ Ρουμάνοι πυροσβέστες επιχειρούν τις τελευταίες ημέρες στην Εύβοια, ανταποκρινόμενοι στις εκκλήσεις της ελληνικής κυβέρνησης για διεθνή βοήθεια.

Οι δασοπυροσβέστες ήρθαν στη χώρα μας οδικώς από το Βουκουρέστι και έπεσαν κατευθείαν στη μάχη με τις φλόγες, εντυπωσιάζοντας με την κατάρτιση, τον επαγγελματισμό, τον άρτιο εξοπλισμό τους και την προθυμία τους να συνεργαστούν με τους Έλληνες και Σέρβους συναδέλφους τους που επιχειρούν στο σημείο.

Σε ένα διάλειμμα από τη μάχη τους με τα πύρινα μέτωπα, μετά από την επιτυχημένη ολοκλήρωση κάποιας επιχείρησης, ο Σπύρος, ένας από τους Έλληνες πυροσβέστες στην περιοχή θέλησε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του ίδιου και των συναδέλφων του προς τον Φλορίν, Ρουμάνο συνάδελφό του, που έδωσε μαζί τους τη μάχη με τις φωτιές. Και αντί «ευχαριστώ» του χάρισε την ελληνική σημαία.

Τη συγκινητική στιγμή απαθανάτισαν οι συνάδελφοί τους και η φωτογραφία αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του υπουργείου Εσωτερικών της Ρουμανίας στο Facebook μαζί με την σχετική ιστορία.

Κάποια στιγμή, στη διάρκεια των επιχειρήσεων, ο Φλορίν απάντησε στο τηλέφωνό του για να καθησυχάσει τον γιό του στη Ρουμανία ότι είναι καλά στην υγεία του.
Ακούγοντάς το ο Σπύρος τον ρώτησε αν έχει παιδί και έτσι πληροφορήθηκε ότι ο συνάδελφός του έχει ένα 6χρονο αγόρι και μια 3χρονη κόρη.

«Και ήρθες στην Ελλάδα να μας βοηθήσεις να σβήσουμε τις φωτιές;» απόρησε. «Πρέπει να είναι πολύ δύσκολο για σένα, να είσαι εδώ και να σκέφτεσαι την οικογένειά σου».

«Πιο δύσκολο είναι αυτό που συμβαίνει τώρα. Αυτό που έχει σημασία είναι να σβήσουμε αυτές τις φωτιές» απάντησε ο Φλορίν, συγκινώντας τους πάντες.

Τότε ο Σπύρος του προσέφερε τη σημαία εκ μέρους όλων των συναδέλφων του.
«Στην προσφέρω με όλη μου την καρδιά, γιατί έχετε κερδίσει τις καρδιές μας. Να το πεις αυτό και στα παιδιά σου, σε παρακαλώ» είπε.

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest