Φωτιά: Παρ’ ολίγον να συγκρουστεί ελικόπτερο με το θηριώδες Ιλιούσιν στα Βίλια (vid)

Φωτιά: Παρ’ ολίγον να συγκρουστεί ελικόπτερο με το θηριώδες Ιλιούσιν στα Βίλια (vid)

Μία ανάσα από αεροπορικό δυστύχημα βρέθηκαν την Τρίτη οι εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης, που επιχειρούσαν στα Βίλια, σύμφωνα με ηχητικό ντοκουμέντο που παρουσίασε το MEGA.

Στο ηχητικό απόσπασμα από την επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς στα Βίλια, ομιλεί αξιωματικός του συντονιστικού ελικοπτέρου, ο οποίος εξηγεί ότι το θηριώδες, ρωσικό Ιλιούσιν (Ilyushin Ιl-76) επιχείρησε, απροειδοποίητα, κοντά στα άλλα εναέρια μέσα.

Ενδεικτικό του όγκου του Ιλιούσιν είναι ότι μπορεί να μεταφέρει 40 τόνους νερού, ενώ το Beriev 12 τόνους και τα Καναντέρ 5 με 7 τόνους.

«Δεν έχω καμία ενημέρωση και προς όλα τα εναέρια μέσα μόλις προσγειωθώ θα καταθέσω αναφορά επικίνδυνης κατάστασης. Επαναλαμβάνω μόλις προσγειωθώ θα καταθέσω αναφορά.

Αυτό που συμβαίνει είναι απαράδεκτο, είναι ανασφαλές, κινδυνεύουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή. Λυπάμαι που το λέω αλλά μόλις προσγειωθώ θα καταθέσω αναφορά επικίνδυνης κατάστασης. Το Ιλιούσιν χωρίς να ενημερώσει κανέναν διασταύρωσε στα περίπου 200 πόδια απόσταση από εμάς.

Παρακαλώ πολύ ενημερώστε να μην ξαναέρθει κανένα Ιλιούσιν στην περιοχή» ακούγεται να λέει ο αξιωματικός στο ηχητικό ντοκουμέντο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, τα μικρότερα εναέρια μέσα πρέπει να απομακρύνονται όταν επιχειρεί ένα αεροσκάφος της τάξης του Ιλιούσιν, για να αποφευχθεί αεροπορικό δυστύχημα, καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος με την κυκλοφορία πολλών αεροσκαφών και ελικοπτέρων.

Το Ιλιούσιν, ωστόσο, χθες, φαίνεται ότι εμφανίστηκε ξαφνικά και απροειδοποίητα και παρολίγον να γίνει τραγωδία, δηλαδή να συγκρουστούν με το συντονιστικό ελικόπτερο στα 200 πόδια, 60 μέτρα πάνω από το έδαφος. Στη συνέχεια του διαλόγου, σύμφωνα πάντα με το MEGA, ο ίδιος αξιωματικός ακούγεται να λέει στα άλλα αεροσκάφη Καναντέρ CL-415: «Ας προσευχηθούμε να μην έχουμε κανένα ατύχημα».