Λάρισα: Άφωνοι οι κάτοικοι στη Βελίκα όταν είδαν τη θάλασσα - Τι είχε συμβεί;

Λάρισα: Άφωνοι οι κάτοικοι στη Βελίκα όταν είδαν τη θάλασσα - Τι είχε συμβεί;

Μετά από έντονη βροχόπτωση η θάλασσα «άλλαξε χρώμα» και από μπλε έγινε καφέ.

Καφέ έγινε χθες, Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021, μεγάλο μέρος της θάλασσας σε Σωτηρίτσα και Βελίκα στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας. Ο χρωματισμός αυτός δημιουργήθηκε μετά από μεγάλης έντασης βροχή για λίγα λεπτά της ώρας κι έτσι τα ρέματα φούσκωσαν ξαφνικά.

Όλος αυτός ο όγκος του νερού, μετακίνησε το χώμα όπως και φερτά υλικά στη θάλασσα και σε συνδυασμό με τα κύματα ανακατεύτηκαν και από μπλε η θάλασσα έγινε καφέ.

Ένα από τα βασικά προβλήματα της περιοχής (τόσο των επαγγελματιών όσο και των κατοίκων) είναι κι αυτό διότι σε κάθε μεγάλη νεροποντή η κεντρική οδική αρτηρία, δηλαδή η παραλιακή οδός, κλείνει διότι το νερό έχει μεγάλη ορμή και όγκο, όπως αναφέρει το larissanet.gr.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Σε κάποιες περιπτώσεις αυτό είναι επικίνδυνο ακόμα και για μεγάλα οχήματα που θέλουν να περάσουν από τα σημεία. Φυσικά είναι απαγορευτικό για τους πεζούς.

Τους χειμερινούς μήνες όταν υπάρχουν έντονα καιρικά φαινόμενα με συχνές και μεγάλες βροχοπτώσεις οι παραλιακοί οικισμοί υποφέρουν. Αυτό το διάστημα εξελίσσονται έργα στο ρέμα Πουρί και όλοι αναμένουν την παράδοση της νέας γέφυρας που θα ανακουφίσει σε μεγάλο βαθμό την περιοχή όταν σημειώνονται κακοκαιρίες.