Κορονοϊός: Μίνι lockdown και στη Μεσσηνία, παρατείνονται τα μέτρα σε Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο

Κορονοϊός: Μίνι lockdown και στη Μεσσηνία, παρατείνονται τα μέτρα σε Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο

Lockdown: Μετά το Ηρακλειο, τα Χανιά και το Ρέθυμνο, ήρθε και η σειρά της Μεσσηνίας να μπει σε καθεστώς μίνι lockdown και λήψης έκτακτων περιοριστικών, λόγω έξαρσης κρουσμάτων κορονοϊού...

Μέχρι την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου, στις 6:00 το πρωί, θα είναι σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων τοπικού χαρακτήρα και η Μεσσηνία, μετά το Ηράκλειο, τα Χανιά και το Ρέθυμνο. Για τις τρεις πόλεις της Κρήτης, που παρουσιάζει επιβαρυμένη εικόνα επιδημιολογικά, ανακοινώθηκε παράταση ενώ η Μεσσηνία μπήκε για πρώτη φορά στην εν λόγω κατηγορία.

Η ανακοίνωση από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Παρατείνεται η ισχύς των ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, μέτρων στις Περιφερειακές Ενότητες Χανίων, Ηρακλείου και Ρεθύμνου, μετά την εκ νέου αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων από την επιτροπή των Λοιμωξιολόγων και την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοΐου Covid-19 στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας ανά Περιφερειακή Ενότητα και Δήμο σε εβδομαδιαία βάση. Επιπρόσθετα, στο ίδιο καθεστώς ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, μέτρων εντάσσεται και η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που ισχύουν είναι τα κάτωθι:

Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Τα μέτρα ισχύουν μέχρι την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:00.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest