Μίκης Θεοδωράκης: Εδώ θα ταφεί - Πότε θα γίνει η κηδεία του

Μίκης Θεοδωράκης: Εδώ θα ταφεί - Πότε θα γίνει η κηδεία του

Ο γιος του Μίκη Θεοδωράκη ξεκαθαρίζει πού πραγματοποιηθεί η κηδεία του μουσικοσυνθέτη μετά από ένα απίστευτο θρίλερ.

Ο γιος του Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργος, ανακοίνωσε πως ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης θα ταφεί στα Χανιά. Συγκεκριμένα, με ανάρτηση που έκανε στο Facebook, ξεκαθάρισε πως θα γίνει σεβαστή η τελευταία επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη, να ταφεί δίπλα στον πατέρα και τον αδελφό του. Χαρακτηριστικά, στην ανάρτηση έγραψε το εξής: «Θα σεβαστούμε Την επιθυμία του με σιωπή κ σεβασμό αυτό λένε κ όλοι οι υπόλοιποι .Μας αρκεί ο πόνος που έχουμε …».

Υπενθυμίζεται, πως υπήρξε εμπλοκή σχετικά με την κηδεία του μουσικοσυνθέτη, καθώς η οικογένεια του επιθυμούσε η ταφή να γίνει στο Βραχάτι, ενώ ο μουσικοσυνθέτης είχε εκφράσει στην τελευταία του επιθυμία, πως θέλει να ταφεί στην Κρήτη.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη, στον τότε δήμαρχο της πόλης, Μανώλη Σκουλάκη, η οποία χρονολογείται από τον Φεβρουάριο του 2013.

Ο συνθέτης ανέφερε πριν 8 χρόνια, πως παρά τις διαφωνίες που υπάρχουν από την οικογένεια του, επιθυμεί τα ταφεί δίπλα στον πατέρα και τον αδελφό του, στα Χανιά.

Ο κ.Σημανδηράκης με ανάρτηση στο Facebook, επισήμανε τα εξής:

«Με απόλυτο σεβασμό στη μνήμη, στην οικογένεια και τους οικείους του Μίκη Θεοδωράκη, γνωστοποιήθηκε σήμερα η επιστολή, την οποία έχει λάβει ο Δήμος Χανίων στις 5/2/2013 και απευθύνεται στον τότε Δήμαρχο, αείμνηστο Μανώλη Σκουλάκη.

Η επιστολή αυτή δημοσιοποιείται και περιγράφει με απόλυτη σαφήνεια την επιθυμία, που είχε, σχετικά με τον τόπο τέλεσης της ταφής του».

Σημειώνεται, πως σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα τεθεί σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών, τη Δευτέρα (10.00 – 19.00), την Τρίτη (10.00 – 19.00) και την Τετάρτη από τις 10 έως και τις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης οπότε και θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία.