Μεγαλείο ψυχής από την Ιωάννα Παλιοσπύρου: Η άφιξή της στο δικαστήριο για τη δίκη...

Μεγαλείο ψυχής από την Ιωάννα Παλιοσπύρου: Η άφιξή της στο δικαστήριο για τη δίκη...

Μεγαλείο ψυχικής δύναμης από την Ιωάννα Παλιοσπύρου, η οποία έκανε την πρώτη της δημόσια εμφάνιση, φτάνοντας στο δικαστήριο για να παραβρεθεί στη δίκη της γυναίκας που της επιτέθηκε με βιτριόλι...

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου, η γυναίκα που συγκλόνισε την Ελλάδα με τη «μάχη» που έδωσε και δίνει μετά την επίθεση που δέχτηκε με βιτριόλι, πέρασε το κατώφλι της αίθουσας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Δείτε στο βίντεο την άφιξη της Ιωάννας Παλιοσπύρου στο Εφετείο...

«Θέλω να με κοιτάξει στα μάτια όπως τη στιγμή που μου έριξε το βιτριόλι και να εξηγήσει τι της έκανα», είχε πει σε συνέντευξη της πρόσφατα η Ιωαννα Παλιοσπύρου που στις 20 Μαΐου 2020 δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι από την 36χρονη Έφη, την οποία γνώριζε λίγο πριν το περιστατικό.

Το θύμα της επίθεσης, παρά τις συστάσεις των γιατρών να μην παραστεί στη δίκη για αποφύγει την ψυχολογική πίεση, έχει αποφασίσει να έρθει αντιμέτωπη με τη γυναίκα που της άλλαξε για πάντα τη ζωή. Για την Ιωάννα η απονομή της δικαιοσύνης δεν εξαντλείται μόνο στην επιβολή της ανώτατης ποινής που δύναται να επιβληθεί για την απόπειρα ανθρωποκτονίας, αφού -όπως εξηγεί- το σημαντικότερο είναι «να υπογραμμιστεί η μηδενική ανοχή της κοινωνίας και των θεσμών σε πράξεις μιμητισμού». Και η αναφορά της Ιωάννας, δεν είναι διόλου τυχαία, αφού μετά την επίθεση που δέχθηκε με καυστικό υγρό, έχουν ακολουθήσει τουλάχιστον 3 επιθέσεις, ευτυχώς όχι ίδιας έκτασης για τα θύματα.

Δεκαπέντε μήνες μετά τη σύλληψη της, η 36χρονη Έφη θα κληθεί να απολογηθεί για την πράξη της. Όμως, δεν είναι ακόμη γνωστό το αν θα εμφανιστεί τουλάχιστον κατά την πρώτη συνεδρίαση στο δικαστήριο, καθώς μπορεί να εκπροσωπηθεί από τον συνήγορό της.