Σεισμός στην Κρήτη: Σοβαρές ζημιές στο Αρκαλοχώρι από τα 5.8 ρίχτερ. Οι πρώτες εικόνες...

Σεισμός στην Κρήτη: Σοβαρές ζημιές στο Αρκαλοχώρι από τα 5.8 ρίχτερ. Οι πρώτες εικόνες...

Σεισμός στην Κρήτη: Σοβαρές ζημιές αρχίζουν να καταγράφονται στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου Ηρακλείου, από τον σεισμό των 5,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στην Κρήτη.

Αναστάτωση και μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους όλης της Κρήτης προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός των 5,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 9:17 το πρωί της Δευτέρας με επίκεντρο 23χλμ. βορειοδυτικά της Άρβης.

Σύμφωνα με το Cretalive.gr υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου και συγκεκριμένα για βράχους που έπεσαν σε δρόμους αλλά και για τουλάχιστον ένα κτίριο που έχει υποστεί σοβαρή ζημιά από την ισχυρότατη δόνηση.

Τι δηλώνει ο Δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης

Όπως ήταν αναμενόμενο ο σεισμός προκάλεσε μεγάλη ανησυχία με τους πολίτες να βγαίνουν έξω από τα σπίτια τους για να βρεθούν σε ανοιχτούς χώρους.

Σημειώνεται ότι ο σεισμός είχε μικρό εστιακό βάθος, μόλις 10 χιλιόμετρα με τον δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό, να δηλώνει στο Newsbomb.gr ότι ο σεισμός ήταν μεγάλος σε διάρκεια και σε ένταση.

Μετά τον αρχικό μεγάλο σεισμό ακολούθησαν τουλάχιστον δύο ισχυροί μετασεισμοί μεγέθους 3,8 και 4,5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ με τον πρώτο να σημειώνεται στις 9:27 και τον δεύτερο στις 9:37 το πρωί της Δευτέρας.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr