Σαντορίνη: Γιαγιά τα «έψαλλε» σε πασίγνωστο σεφ γιατί το φαγητό ήταν αλμυρό

Σαντορίνη: Γιαγιά τα «έψαλλε» σε πασίγνωστο σεφ γιατί το φαγητό ήταν αλμυρό

Ο διάσημος σεφ Γκόρντον Ράμσεϊ βρήκε τον δάσκαλό του από τη γιαγιά Κατίνα της Σαντορίνης.

Ο Γκόρντον Ράμσεϊ βρέθηκε στην Ελλάδα και μαζί με την παρέα του επισκέφτηκε Σαντορίνη, Μύκονο, Αθήνα, Μετέωρα και Κρήτη. Ο διάσημος σεφ μαζί με τον Τζίνο και τον Φρεντ πήγαν στα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας. Η γιαγιά Κατίνα από τη Σαντορίνη είναι μάστερ στον μουσακά, όπως αναφέρει το συνοδευτικό κείμενο. Έτσι, με μεγάλη προθυμία ο Ράμσεϊ θέλησε να ετοιμάσει μέσα στο εστιατόριό της, μια μοναδική σαλάτα.

Ωστόσο, όταν η γιαγιά κλήθηκε να δοκιμάσει απογοητεύτηκε. Ο Ράμσεϊ είχε βάλει πολύ κάπαρη με αποτέλεσμα η σαλάτα να βγει αλμυρή: «Έβαλες πολύ αλάτι» του είπε και όλοι ξέσπασαν σε γέλια. Αμέσως η παρέα του άρχισε να τον πειράζει λέγοντας πως «ακόμη και οι Θεοί κάνουν λάθη».

Χθες η γιαγιά μίλησε στο Open για τα όσα έγιναν και εξήγησε το λάθος που έκανε ο διάσημος σεφ. Σε ερώτηση αν αυτό που δοκίμασε ήταν τόσο χάλια ή αν του έκανε πλάκα, η κυρία Κατίνα σημείωσε: «Όχι. Ήταν η κάπαρη και δεν την είχε ξαρμυρίσει πρώτα. Την έριξε όπως ήταν με την άλμη και επίσης έβαλε και αλάτι. Πολύ αλμυρή, έγινε λύσσα».

Σε ερώτηση για το εάν της είπε κάτι για την παρατήρησή της, η γιαγιά από τη Σαντορίνη υποστήριξε ότι «με εμένα ήταν ευγενικότατος. Κύριος. Να μου τραβήξει την καρέκλα, να μου σερβίρει το φαγητό μου. Να βάλει το ποτό μου. Τα πάντα. Εξαιρετικότατος άνθρωπος. Μου φιλούσε τα χέρια, με αγκάλιαζε».