Δίκη Παλιοσπύρου: Ξανά αντιμέτωπες στο δικαστήριο Ιωάννα και Εφη - Δεν αντάλλαξαν ούτε ματιά

Δίκη Παλιοσπύρου: Ξανά αντιμέτωπες στο δικαστήριο Ιωάννα και Εφη - Δεν αντάλλαξαν ούτε ματιά

Δίκη Παλιοσπύρου: Ούτε μια ματιά δεν αντάλλαξαν Ιωάννα Παλιοσπύρου και Έφη Κακαράντζουλα, κατά τη δεύτερη συνάντησή τους στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Η κατηγορούμενη Έφη Κακαράντζουλα μπήκε από την άκρη της αίθουσας, κοιτώντας ευθεία και κάθισε στη θέση της. Η Ιωάννα Παλιοσπύρου καθόταν ήδη και τα βλέμματα των δυο γυναικών δεν συναντήθηκαν.

Με την εκφώνηση των μαρτύρων ξεκίνησε η διαδικασία.

Με καταθέσεις γιατρών συνεχίζεται η δίκη

Λίγο πριν τις 9, η Ιωάννα Παλιοσπύρου έφτασε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, όπου σήμερα συνεχίζεται η δίκη για την εις βάρος της επίθεση με βιτριόλι τον Μάιο του 2020 στην Καλλιθέα.

Παράλληλα, στο δικαστήριο έφτασε λίγο μετά τις 9:00 το πρωί της Τρίτης και η Έφη Κακαράντζουλα, η γυναίκα που κατηγορείται ότι επιτέθηκε στην Ιωάννα Παλιοσπύρου με βιτριόλι στην Ιωάννα.

Τη σκυτάλη στο βήμα των μαρτύρων παίρνουν σήμερα γιατροί που ασχολήθηκαν με την περίπτωση της Ιωάννας Παλιοσπύρου, με τις καταθέσεις τους να κρίνονται ιδιαιτέρως σημαντικές καθώς είναι εκείνοι που μέσω της ιδιότητας τους θα μπορούν να διατυπώσουν άποψη σχετικά με το έαν η επίθεση που δέχτηκε η νεαρή κοπέλα, θα μπορούσε να τη σκοτώσει.

Υπενθυμίζεται, ότι ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης στην πρότασή του προς το δικαστικό συμβούλιο είχε εκφράσει τη βεβαιότητά του σχετικά με το θανατηφόρο αποτέλεσμα που θα μπορούσε να επιφέρει η επίθεση αυτή στην Ιωάννα, σημειώνοντας ότι «από την πλήξη της με το εξαιρετικά επικίνδυνο ως άνω καυστικό υγρό, ενόψει της ποσότητας που δέχθηκε και της πυκνότητας της σύστασής του η παθούσα θα μπορούσε να έχει καταλήξει συνεπεία της σοβαρής έκθεσής της στη διαβρωτική των ιστών δράση του. (…) Τα εγκαύματα που υπέστη το θύμα ήταν βαρύτατα, ενώ λόγω της έκλυσης ατμών κατά την επαφή του θειικού οξέος με το δέρμα [εξωθερμική αντίδραση] υπήρξε σοβαρότατη πιθανότητα η παθούσα να εισπνεύσει τους παραχθέντες ατμούς από τη μύτη ή το στόμα, με άμεσο κίνδυνο ζωής της λόγω καταστροφής των πνευμόνων. Το αυτό επίσης και στην περίπτωση κατάποσής του, λόγω θανατηφόρας διάβρωσης του οισοφάγου ή των μεγάλων αγγείων του τραχήλου, εξαιτίας της εις βάθος δράσης του οξέος και της εσωτερικής αιμορραγίας που προκαλεί».

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr