Μαρία Πολύζου: Η εξομολόγηση για τον βιασμό από τον πατέρα της που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Μαρία Πολύζου: Η εξομολόγηση για τον βιασμό από τον πατέρα της που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Η αποκάλυψη της Ελληνίδας μαραθωνοδρόμου, Μαρίας Πολύζου, ότι βιάστηκε από τον πατέρα της στην ηλικία των 11 συγκλόνισε όλη την Ελλάδα.

Η Μαρία Πολύζου, η κορυφαία Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος, έγραψε στο βιβλίο της για τη σωματική και σεξουαλική κακοποίηση που δέχθηκε από τον πατέρα της.

«Να καταφέρνω να βγαίνω μαχήτρια από τη μεγαλύτερη μάχη που έδινα με την κακοποίηση. Το χειρότερο είδος που μπορεί να έχει ένα παιδί στην τρυφερή ηλικία των 11 ετών, από οικογενειακό κύκλο. Πότε δεν καταλαβαίνει ένα παιδί τι συμβαίνει στα 11 του. Ο αθλητισμός έτυχε να μπει στη ζωή μου με ό,τι συνέβαινε. Τότε, έτυχε το τρέξιμο. Κατάφερα να βγω από τη μαυρίλα. Ήθελα να τρέξω και να φύγω. Να φύγω από αυτό που πονά», δήλωσε στην ΕΡΤ1 και την εκπομπή «Συνδέσεις».

«Γεννήθηκα στην Πάτρα, ο πατέρας μου ήταν ψαράς, δούλευε σκληρά αλλά ήταν πάμπτωχος. Από εκείνο το σημείο και έπειτα έμεινε παράλυτος. Ο πατέρας μου ήταν άγριος στην όψη και στους τρόπους. Δεν ήταν ψηλός, μάλλον μετρίου αναστήματος. Είχε σκούρα επιδερμίδα και το καλοκαίρι μαύριζε περισσότερο λόγω δουλειάς. Είχε μαύρα μαλλιά και μούσια που τον έκαναν ακόμη πιο τρομακτικό. Έπινε και, όταν μεθούσε, γινόταν βίαιος. Μας χτυπούσε και τον τρέμαμε όλοι. Εμένα από την ηλικία των 11-12 ετών με βίαζε», γράφει στο βιβλίο της με τίτλο «Μην τα παρατάς».

«Με σωσίβιο τον αθλητισμό τα όνειρα και τους στόχους μου κατάφερα να βγω από τη μαυρίλα και να προχωρήσω στη θέση που ήθελα εγώ να βάλω τον εαυτό μου. Αυτή τη στιγμή μπορώ να μιλώ και να σκέφτομαι χωρίς να υπάρχει τίποτα μέσα. Το καταθέτω γιατί έχουμε χρέος να προστατεύουμε τα παιδιά μας. Το παιδί πρέπει να μιλήσει, να σηκώσει το τηλέφωνο. Κάθε παιδί που μπορεί να υποφέρει, να μην φοβάται και να σηκώσει το τηλέφωνο», προσθέτει κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στη δημόσια τηλεόραση.