Κίνηση ΤΩΡΑ: Η οργή των οδηγών! Απροσπέλαστοι όλοι οι δρόμοι της Αθήνας

Κίνηση ΤΩΡΑ: Η οργή των οδηγών! Απροσπέλαστοι όλοι οι δρόμοι της Αθήνας

Κίνηση ΤΩΡΑ: Για μια ακόμη μέρα σχεδόν όλοι οι δρόμοι της Αθήνας είναι μποτιλιαρισμένοι. Κύμα οργισμένων αντιδράσεων από τους οδηγούς...

Και σαν να μη έφταναν όλα τα προηγούμενα προβλήματα, από σήμερα προστέθηκε στον «πονοκέφαλο» οδηγών και κυβέρνησης και ο Δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας...

Σε «κόλαση» έχει μετατραπεί από νωρίς το πρωί της Δευτέρας ο Κηφισός για τους οδηγούς καθώς η ήδη δύσκολη κατάσταση πριν τις 8 το πρωί, επιδεινώθηκε ακόμα περισσότερο λίγο πριν τις 9 το πρωί με την κίνηση και το μποτιλιάρισμα να είναι οι «πρωταγωνιστές» και στα δύο ρεύματα της λεωφόρου ενώ τα πράγματα κάνει ακόμα πιο δύσκολα η επαναφορά του μέτρου του Δακτυλίου και των περιορισμών στην κίνηση των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα στην κάθοδο του Κηφισού η κίνηση ξεκινά από το ύψος της Κηφισιάς και φτάνει μέχρι του Ρέντη ενώ στην άνοδο του Κηφισού η κίνηση και το μποτιλιάρισμα ξεκινούν από την Πειραιώς και συνεχίζονται μέχρι τη Νέα Φιλάδελφεια.

Καθυστερήσεις καταγράφονται και στην Αττική Οδό και συγκεκριμένα στο ρεύμα προς Ελευσίνα από την Αγία Παρασκευή μέχρι τον κόμβο της Μεταμόρφωσης και στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο από τον κόμβο της Μεταμόρφωσης μέχρι τον κόμβο της Κηφισίας.

Στους υπόλοιπους δρόμους της Αττικής πολύ δύσκολη είναι η Κηφισίας μέχρι τον κόμβο των Αμπελοκήπων, η Κατεχάκη από την Πίνδου μέχρι την Κηφισίας, η Αλίμου-Κατεχάκη και στα δύο ρεύματα κατά τμήματα, η Ηλιουπόλεως και η παραλιακή Ποσειδώνος από το ύψος του Κηφισού μέχρι το λιμάνι του Πειραιά.

Δείτε τον χάρτη με την κίνηση στην Αττική λίγο πριν τις 9 το πρωί.Η κίνση λίγο πριν τις 9 το πρωί

Με συστάσεις η πρεμιέρα του Δακτυλίου

Η πρώτη ημέρα της επαναφοράς του μέτρου του Δακτυλίου έγινε με τους αστυνομικούς της τροχαίας να προβαίνουν σε συστάσεις προς οδηγούς που εντοπίστηκαν να προσπαθούν να περάσουν στο κέντρο της Αθήνας αν και δεν προβλεπόταν βάσει των πινακίδων των οχημάτων τους.

Από την πλευρά του ο ΟΟΣΑ θα παρακολουθεί συστηματικά τη λειτουργία του δικτύου με επόπτες που θα ελέγχουν την κίνηση στις λεωφορειακές γραμμές, αλλά και μέσω των συστημάτων τηλεματικής και ηλεκτρονικού εισιτηρίου που διαθέτει.

Παράλληλα, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Οργανισμού, βρίσκεται ήδη σε συνεχή επαφή με την Τροχαία, για τη διαρκή αστυνόμευση των λεωφορειολωρίδων, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η ομαλή ροή των λεωφορείων, να τηρούνται οι προβλεπόμενες χρονοαποστάσεις και κατά συνέπεια να εξυπηρετούνται οι επιβάτες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Σε ό,τι αφορά το δίκτυο της ΣΤΑΣΥ, έγιναν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να βελτιωθούν οι χρονοαποστάσεις, ιδιαίτερα κατά τις ώρες αιχμής. Συγκεκριμένα, εξασφαλίστηκε η μέγιστη δυνατή διαθεσιμότητα συρμών, ώστε οι χρονοαποστάσεις στη γραμμή 1 να διαμορφώνονται στα 6 λεπτά τις ώρες αιχμής, στη γραμμή 2 στα 4,5 λεπτά και στη γραμμή 3 στα 4 λεπτά.

Τα όρια του Δακτυλίου

Τα όρια του Μικρού Δακτυλίου ορίζονται από τις παρακάτω οδούς και λεωφόρους:

Λ. Αλεξάνδρας - Ζαχάρωφ - Λ. Μεσογείων - Φειδιππίδου - Μιχαλακοπούλου - Σπ. Μερκούρη - Βρυάξιδος - Υμηττού - Ηλ. Ηλιού - Αμβρ. Φραντζή - Λ. Αν. Συγγρού - Χαμοστέρνας - Πειραιώς - Ιερά Οδός - Λ. Κωνσταντινουπόλεως - Αχιλλέως - Πλ. Καραϊσκάκη - Καρόλου - Μάρνη - 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) - Λ. Αλεξάνδρας.

Αναφορικά με τις ημέρες και ώρες του Δακτυλίου ισχύουν τα παρακάτω:

Δευτέρα έως Πέμπτη, ώρες 07.00 έως 20.00,Παρασκευή, ώρες 07.00 έως 15.00.

Οι παραβάτες των περιοριστικών μέτρων θα τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr