Δίκη για βιτριόλι: Πότε θα βγει από τη φυλακή η Έφη Κακαράντζουλα

Δίκη για βιτριόλι: Πότε θα βγει από τη φυλακή η Έφη Κακαράντζουλα

Με 15 έτη κάθειρξη στην Έφη Κακαράντζουλα έπεσε η «αυλαία» της δίκης για την αποτρόπαιη επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου - Σε πόσο καιρό θα είναι ελεύθερη 

Καταπέλτης ήταν το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο όσον αφορά την ποινή που επέβαλε στην Έφη Κακαράντζουλα. Ειδικότερα, το δικαστήριο επέβαλε το μέγιστο της προβλεπόμενης ποινής για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας στην βιτριολίστρια για την επίθεση στην Ιωάννα Παλιοσπύρου, τον Μάιο του 2020.

Το δικαστήριο επέβαλε στην κατηγορούμενη ποινή κάθειρξης 15 ετών για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και ακόμα 3 μήνες για το πλημμέλημα της απείθειας. Αντίστοιχη ήταν και η εισαγγελική πρόταση που είχε προηγηθεί.

Νωρίτερα οι δικαστές απάντησαν ομόφωνα όχι σε ελαφρυντικό στην κατηγορούμενη που ζήτησε να της αναγνωρίσουν το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

Εν αναμονή και της οριστικής απόφασης του Εφετείου σχετικά με τα χρόνια που θα παραμείνει στη φυλακή η Κακαράντζουλα, υπενθυμίζεται ότι θα εκτίσει τα 3/5 της ποινής, κάτι που σημαίνει ότι σε περίπου 6 χρόνια θα είναι ελεύθερη, αφού είναι στη φυλακή ήδη 1,5 χρόνο ενώ έχει κάει και λογικά θα κάνει και μεροκάματα στο σωφρονιστικό ίδρυμα.

Όλα αυτά εφόσον δεν μειωθεί η ποινή της στο Εφετείο, ενώ το δικαστήριο αναμένεται να αποφασίσει κατά του ανασταλτικού χαρακτήρα, δηλαδή να μην μπορεί να αφεθεί ελεύθερη μέχρι την τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr