28η Οκτωβρίου: Δείτε live τη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης

28η Οκτωβρίου: Δείτε live τη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης

28η Οκτωβρίου: Σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη η μεγάλη στρατωτική παρέλαση για το «ΟΧΙ» του 1940. Δείτε Live την εξέλιξή της...

Στη Θεσσαλονίκη είναι στραμμένο αυτή την ώρα το βλέμμα όλων καθώς είναι σε εξέλιξη η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στην επέτειο του «ΟΧΙ» απέναντι στην φασιστική Ιταλία και τη Ναζιστική Γερμανία.

Προσαρμοσμένα στα υγειονομικά πρωτόκολλα που ανακοινώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, τα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων θα παρελάσουν μπροστά στους επισήμους, προεξαρχούσης της Προέδρου της Δημοκρατίας, και τους εκατοντάδες Θεσσαλονικείς για να παρουσιάσουν την ισχύ της Ελλάδας στέλνοντας μήνυμα προς όλους όσοι τυχόν επιβουλεύονται την πατρίδα μας.

Στο ίδιο πνεύμα εξάλλου ήταν και το μήνυμα του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, με τον αρχηγό των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων να διαμηνύει ότι το μήνυμα που έστειλαν οι Έλληνες πριν από 81 χρόνια γεμίζει με «πείσμα και αταλάντευτη θέληση τους σύγχρονους φρουρούς και φύλακες της πατρίδας ώστε να συνεχίσουμε την εκτέλεση της αποστολής μας που δεν είναι άλλη από το να αντιτάσσουμε είκοσι τέσσερις ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο το «ΟΧΙ» της εθνικής αξιοπρέπειας σε κάθε σημείο της ελληνικής επικράτειας και έναντι οιασδήποτε απειλής ή πρόκλησης κατά της εθνικής μας κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr