Έλληνας ηθοποιός ερευνάται για 7 καταγγελίες βιασμού

Έλληνας ηθοποιός ερευνάται για 7 καταγγελίες βιασμού

Εκτός από τον Πέτρο Φιλιππίδη, τον Δημήτρη Λιγνάδη και του γνωστού σεναριογράφου ακόμη ένας Έλληνας ηθοποιός ερευνάται για βιασμό.

Μετά τους προφυλακισμένους Πέτρο Φιλιππίδη, Δημήτρη Λιγνάδη και γνωστού σεναριογράφο, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί εισαγγελική έρευνα μετά τις καταγγελίες του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) για σεξουαλική παρενόχληση, μια τέταρτη υπόθεση βιασμού δύο νεαρών γυναικών, σε ηλικία 15 και 14 χρονών αντίστοιχα, απασχολεί την ελληνική δικαιοσύνη.

Ο λόγος για τον 40χρονο ηθοποιό, σκηνοθέτη, μουσικό και ιδιοκτήτη σχολής υποκριτικής που στην Ελλάδα έγινε ευρέως γνωστός μέσα από τη συμμετοχή του στην άκρως επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά “10η Εντολή”.

Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος των θυμάτων γνωστοποιεί ότι ενώπιον του εισαγγελέα έχουν καταθέσει συνολικά επτά άνθρωποι. Μάλιστα, όπως δηλώνει ο Πέτρος Πανταζής, δύο από τα θύματα ήταν ανήλικα την περίοδο τέλεσης των ειδεχθών ενεργειών.

Σε βάρος του 40χρονου ηθοποιού, ο οποίος διαμένει στο εξωτερικό, όπου και δραστηριοποιείται επαγγελματικά, είχαν, μέχρι πριν από λίγες ημέρες, κατατεθεί τουλάχιστον τρεις μηνύσεις για βιασμούς, με τις δύο εξ αυτών να έχουν κάνει γνωστή ηθοποιός, που έχει συμμετάσχει σε ταινίες βραβευμένων σκηνοθετών, αλλά και η αδερφή της.

Μάλιστα, για την εν λόγω υπόθεση, η οποία αξιολογείται ως ιδιαιτέρως σοβαρή, έχει υποβληθεί από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Κώστα Σπυρόπουλο, αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις Βρυξέλλες και μία ακόμη ευρωπαϊκή χώρα, όπου διαμένουν μόνιμα οι δύο αδελφές που μηνύουν τον ηθοποιό.

Σοκαριστική κατάθεση από τις δύο αδερφές για τον ηθοποιό

Τα όσα είχαν αναφέρει στη μήνυσή τους οι δύο αδελφές προκαλούν σοκ. Έκαναν λόγο για κατ’ εξακολούθηση βιασμό τους από τον 40χρονο κατά το χρονικό διάστημα 2008 – 2014, ενώ και οι δύο ήταν ανήλικες – η μία 15 και η άλλη 14 ετών – και κατοικούσαν ακόμη στην Ελλάδα.

Μάλιστα, η μικρότερη αδελφή καταγγέλλει ότι το 2012 οδηγήθηκε σε ψυχικό τέλμα και αδιέξοδο, μην μπορώντας να αντέξει άλλο τα όσα βίωνε στα χέρια του μηνυόμενου ηθοποιού. Η κοπέλα περιγράφει ότι υπέστη όχι μόνο σεξουαλική αλλά και ψυχολογική κακοποίηση από το συγκεκριμένο πρόσωπο.

Σύμφωνα με τον κ. Πανταζή, όλα τα θύματα έχουν καταθέσει ενώπιον Πταισματοδίκου ήδη από τις αρχές Αυγούστου 2021, στο πλαίσιο διαταχθείσης προκαταρκτικής εξέτασης. Ομοίως, έχουν καταθέσει και άλλοι πέντε μάρτυρες, τρεις εκ των οποίων είναι γυναίκες που υπέστησαν, από τον ίδιο μηνυόμενο, πράξεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειάς τους. Δηλαδή, έχουν επισήμως καταθέσει επτά θύματα του μηνυομένου, ενώπιον του Εισαγγελέως. Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διέταξε την κατ` απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της ανάκρισης και εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο λόγω της εξαιρετικής φύσεως της υπόθεσης.