Νέα μέτρα: Πώς θα μπαίνουν τα παιδιά σε μαγαζιά και εστίαση

Νέα μέτρα: Πώς θα μπαίνουν τα παιδιά σε μαγαζιά και εστίαση

Νέα μέτρα: Λίγες ώρες πριν την έναρξη των νέων μέτρων και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης ξεκαθάρισε το τι τελικά θα ισχύει για τα παιδιά έως 18 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί...

Θολό ήταν μέχρι σήμερα το τοπίο για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται η είσοδος των παιδιών έως 18 ετών σε μεικτούς χώρους (καταστήματα, εστίαση) από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου. Ο Υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης αποκάλυψε σήμερα, μιλώντας στον Ant1, ότι η ΚΥΑ που θα εκδοθεί σήμερα για τα νέα μέτρα, θα προβλέπεται ότι τα παιδιά μέχρι 18 ετών θα μπορούν να εισέρχονται στους μέχρι σήμερα μεικτούς χώρους, με self test και όχι με μοριακό ή rapid.

Ο υπουργός που μεταβαίνει σήμερα σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα, τόνισε ξανά ότι τα νέα μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας που θα ισχύσουν από αύριο, αφορούν κυρίως στην προστασία των μη εμβολιασμένων και ανέφερε ότι ήδη έχει ξεκινήσει μια συζήτηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε η τρίτη δόση του εμβολίου να είναι υποχρεωτική μετά την παρέλευση εξαμήνου ώστε το πιστοποιητικό εμβολιασμού να είναι σε ισχύ.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr