Ανεμβολίαστοι... σπίτι τα Χριστούγεννα!

Ανεμβολίαστοι... σπίτι τα Χριστούγεννα!
Pexels

Κορονοϊός: Χριστούγεννα χωρίς νέα μέτρα για τους εμβολιασμένους και παραμονή στο σπίτι τους για τους ανεμβολίαστους είναι το μήνυμα που εκπέμπουν κυβερνητικές πηγές ενόψει των γιορτών.

Σύμφωνα με το MEGA, πηγές από την κυβέρνηση της ΝΔ επισημαίνουν πως δεν υπάρχει ανάγκη για λήψη νέων μέτρων, ενώ οι ανεμβολίαστοι θα κάνουν Χριστούγεννα με τους περιορισμούς που υφίστανται μέχρι σήμερα.

Αυτό σημαίνει πως την προσεχή εορταστική περίοδο θα συνεχιστεί ο «αποκλεισμός» από τους εσωτερικούς χώρους σε όσους δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Επίσης, παρατηρείται σταθεροποίηση στους κρίσιμους επιδημιολογικούς δείκτες, παρά τη χθεσινή «εκτίναξη» κρουσμάτων και θανάτων (8.129 και 80 αντίστοιχα), ενώ και οι διασωληνωμένοι (547) μαζί με τις εισαγωγές στα νοσοκομεία ανεβαίνουν και γονατίζουν το ΕΣΥ.

O Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη στην εκπομπή «Good morning Britain» του τηλεοπτικού δικτύου ITV το πρωί της Τρίτης, ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να ακολουθήσει το μοντέλο της Αυστρίας, όπου επιβάλλεται ολικό lockdown για τους ανεμβολίαστους.