Κορονοϊός: Εξαρση πανδημίας και μετά τα Χριστούγεννα; Το ενδεχόμενο για νέο Lockdown

Κορονοϊός: Εξαρση πανδημίας και μετά τα Χριστούγεννα; Το ενδεχόμενο για νέο Lockdown

O Δημήτρης Παρασκευής, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, εκτίμησε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί μια έξαρση της πανδημίας μετά τα Χριστούγεννα.

Ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Δημήτρης Παρασκευής, μίλησε για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς και για το ενδεχόμενο ενός νέου Lockdown.

Ο κ. Παρασκευής, μιλώντας στο MEGA, τόνισε ότι «Προς το παρόν έχουμε μια σταθεροποιητική τάση αλλά αυτό δε μας ικανοποιεί γιατί ο αριθμός των κρουσμάτων και των νοσηλειών είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα».

Ωστόσο, όπως είπε, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να δούμε έξαρση του κύματος μετά τα Χριστούγεννα. «Δεν μπορεί να αποκλείσουμε το γεγονός να δούμε έξαρση και μετά τα Χριστούγεννα. Αναμένουμε το αποτέλεσμα των μέτρων που λήφθηκαν, ωστόσο χρειαζόμαστε και στοχευμένα μέτρα όπως η αναμνηστική δόση. Αυτό θα περιορίσει σημαντικά τον αριθμό νοσηλείας και τον αριθμό των θανάτων», ανέφερε ο κ. Παρασκευής.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ενός καθολικού lockdown, το μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων επισήμανε ότι «θα είναι το ύστατο μετρό».

Και πρόσθεσε ότι «Θα έχει περιορισμένη αποτελεσματικότητα λόγω της μεγάλης κόπωσης του πληθυσμού. Αν όμως η κατάσταση χειροτερέψει πάρα πολύ, ενδεχομένως να συζητηθεί και ένα μέτρο αυτού του είδους».

Δείτε το βίντεο στο Newsbomb.gr