Κορονοϊός: Σοκαριστική εκτίμηση Σαρηγιάννη για πάνω από 100 νεκρούς καθημερινά στα μέσα Δεκεμβρίου

Κορονοϊός: Σοκαριστική εκτίμηση Σαρηγιάννη για πάνω από 100 νεκρούς καθημερινά στα μέσα Δεκεμβρίου

Κορονοϊός: Δραματική είναι η πρόβλεψη του Δημοσθένη Σαρηγιάννη, καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, για τον αριθμό των νεκρών που θα έχουμε ημερησίως, στα μέσα του Δεκέμβρη.

Την Τρίτη 23 Νοεμβρίου ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ακόμη 91 θανάτους το τελευταίο 24ωρο, όμως σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη τα ακόμα πιο δύσκολα είναι μπροστά.

«Είμαστε ακόμα σε αναπτυξιακή πορεία της πανδημίας, αρχίζουμε να πλησιάζουμε την κορύφωση που περιμένουμε να δούμε στις αρχές του Δεκέμβριου στα κρούσματα. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε πιο αργά την κορύφωση στους θανάτους και στις διασωληνώσεις», είπε, μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ.

Ωστόσο, η πρόβλεψη που κάνει για τους συνολικούς θανάτους από κορονοϊό μέχρι το τέλος του χρόνου είναι δραματική:

«20.700 νεκροί μέχρι το τέλος του χρόνου», σημειώνει, αφού στα μέσα του Δεκέμβρη θα έχουμε εβδομαδιαίο μέσο όρο θανάτων περίπου 108 άτομα, που σημαίνει ότι κάποιες μέρες οι άνθρωποι που «καταλήγουν» από Covid θα είναι πάνω από 100.

Όσο για το αν τελικά μπορούμε να αποφύγουμε το lockdown;

«Θεωρώ ότι μπορούμε να αποφύγουμε το lockdown αλλά μπορεί να χρειαστεί να πάρουμε επιπλέον μέτρα όπως αύξηση της τηλεργασίας και μέτρα στα ΜΜΜ».

Πηγή: Newsbomb.gr