Νέα μέτρα: Το πήρε πάνω του ο Μητσοτάκης! Υποχρεωτικός εμβολιασμός άνω των 60 ετών και πρόστιμο...

Νέα μέτρα: Το πήρε πάνω του ο Μητσοτάκης! Υποχρεωτικός εμβολιασμός άνω των 60 ετών και πρόστιμο...

Νέα μέτρα: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πήρε πάνω του και ανακοίνωσε νέα μέτρα ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, προχωρώντας σε απόφαση για υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους άνω των 60 ετών...

Η μετάλλαξη «Όμικρον» έφερε ραγδαίες εξελίξεις στην κυβέρνηση, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανακοινώνει νέα μέτρα προκειμένου, ενόψει των εορτών, να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού.

Στην εισαγωγική του ομιλία, στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθετήθηκε για την εξέλιξη της πανδημίας, μετά και την εμφάνιση της νέας μετάλλαξης και προχώρησε σε ανακοινώσεις μέτρων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας ενόψει και των γιορτών.

Όπως πρώτο είχε γράψει το Newsbomb.gr, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για άνω των 60 ετών, οι οποίοι θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού μέχρι τις 16/1, αλλιώς θα τους επιβάλεται 100 ευρώ πρόστιμο το μήνα που θα πηγαίνει σε ειδικό ταμείο για την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Επίσης, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι το διάστημα από 6 έως 12 Δεκεμβρίου θα παρέχεται δωρεάν σε όλους ένα self test προκειμένου να ελεγχθεί η διασπορά του ιού την περίοδο των εορτών.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr