Τρίτη δόση εμβολίου: Το απόγευμα οι ανακοινώσεις για τους 4 μήνες, δύσκολα θα γίνει δεκτό...

Τρίτη δόση εμβολίου: Το απόγευμα οι ανακοινώσεις για τους 4 μήνες, δύσκολα θα γίνει δεκτό...

Στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις της επιτροπής εμβολιασμού αναφορικά με το αν θα γίνει δεκτή η πρόταση του πρωθυπουργού να έρθει στους 4 μήνες το άνοιγμα της τρίτης δόσης εμβολιασμού κατά της Covid 19.

Σύμφωνα με τις έως τώρα ενδείξεις, κάτι τέτοιο δύσκολα θα γίνει δεκτό στην παρούσα φάση για το σύνολο του πληθυσμού.

Ωστόσο, εντός της ημέρας θα υπάρξουν εξελίξεις για το θέμα της μείωσης του χρονικού διαστήματος ανάμεσα στη δεύτερη και την τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό όπως προανήγγειλαν ο ΓΓ Συντονισμού της κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης, και ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, μετά το σχετικό αίτημα που αποκάλυψε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, σήμερα στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών από τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, αναφορικά με αυτό το θέμα. Υπενθυμίζεται ότι η εθνική επιτροπή εμβολιασμών συνεδριάζει το μεσημέρι της Παρασκευής.

Νωρίτερα ο κ. Κοντογεώργης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ τόνισε πως, «η εθνική επιτροπή εμβολιασμών υπό την κ. Θεοδωρίδου που έχει κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά όλο αυτό το διάστημα, λαμβάνει υπόψη τα επιστημονικά δεδομένα και όντως φαίνεται από τις συζητήσεις που γίνονται, ότι ίσως το 4μηνο είναι ο πρόσφορος χρόνος. Θεωρώ ότι ακόμα και σήμερα θα συνέλθει η επιτροπή πάλι, που το εξετάζει ήδη, επομένως θα έχουμε και ως προς αυτό μια εξέλιξη».

Υπενθύμισε, επίσης, ότι η 13η Δεκεμβρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για να κάνουν την τρίτη δόση οι άνω των 60 ετών προκειμένου να μην έχουν δυσκολία στην πρόσβαση σε εσωτερικούς χώρους.

«Βλέπουμε μια τάση που έχει επιβεβαιωθεί και τις 3 τελευταίες ημέρες, τουλάχιστον μέχρι χθες το βράδυ (σ.σ. Πέμπτη) είχαμε ξεπεράσει τον αριθμό των 41.000. Οι άνθρωποι σε αυτές τις ηλικίες δεν είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένοι για να μπουν στην πλατφόρμα, σηκώνονται, πάνε στο φαρμακείο ή στο ΚΕΠ για να κλείσουν ραντεβού. Παρ’ όλα αυτά η αύξηση είναι πολύ σημαντική και νομίζω ότι είναι ένα δώρο που κάνουν οι άνθρωποι στον εαυτό τους για το επόμενο διάστημα» πρόσθεσε ο κ. Κοντογεώργης.

Από την πλευρά του ο Μάριος Θεμιστοκλέους είπε στον ΣΚΑΪ ότι «το απόγευμα θα γίνουν οι ανακοινώσεις» που θα αφορούν την τρίτη δόση, αφού προηγηθεί η συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών αναφέροντας ως πιθανότερο σενάριο ότι η τρίτη δόση σε τέσσερις μήνες από τη δεύτερη θα ανοίξει για όλους. Αν κάτι τέτοιο τελικά ισχύσει, θα αποτελεί ακόμη ένα όπλο στη φαρέτρα των ειδικών απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού.

«Υπάρχουν τα διαθέσιμα ραντεβού έχουμε το μηχανισμό. Όταν ανοίξει η πλατφόρμα. Όσοι έχουν εμβολιαστεί μέχρι τέλος Αυγούστου μέχρι τα μέσα Ιανουάριου θα έχουν εμβολιαστεί, έχουμε το μηχανισμό, θα το στηρίξουμε» πρόσθεσε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr