Κορονοϊός - Omicron: Συναγερμός στην Αθήνα για 2 ύποπτα κρούσματα

Κορονοϊός - Omicron: Συναγερμός στην Αθήνα για 2 ύποπτα κρούσματα

Δύο νέα κρούσματα εξετάζονται από τα εργαστήρια του ΕΟΔΥ ως ύποπτα για τη μετάλλαξη Omicron.

Συναγερμός έχει σημάνει τα τελευταία λεπτά, καθώς σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας, εξετάζονται δύο νέα ύποπτα κρούσματα «Όμικρον» στην Αθήνα.

Έτσι μετά την Κρήτη η μετάλλαξη «Όμικρον» ενδέχεται να βρίσκεται και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, γεγονός που προκαλεί έντονο προβληματισμό αν και ήταν αναμενόμενο.

Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης το πρωί του Σαββάτου στην τηλεόραση του ANT1, τα εργαστηριακά αποτελέσματα αναμένονται την Δευτέρα. Και οι δύο ήρθαν με πτήση από τη Νότια Αφρική και βρίσκονται σε καραντίνα.

Μετάλλαξη «Όμικρον»: O ασθενής-«μηδέν»

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο κρούσμα της «Όμικρον» στην Ελλάδα είναι ένας 40χρονος Έλληνας, ο οποίος βρέθηκε στην Ελλάδα από το Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής προκειμένου να είναι κοντά στην οικογένειά του για τις γιορτές.

Όπως είπε στο Star «με βοήθησε το εμβόλιο. Έχω κάνει και τις δύο δόσεις, δεν έχω συμπτώματα και παρενέργειες και όπως βλέπετε, είμαι έξω στο μπαλκόνι. Είμαι σε ένα δωμάτιο, δεν έχουν επαφή οι δικοί μου. Μου βάζουν φαγητό και τρώω ή βγαίνω μόνος μου».

Σύμφωνα με τον ίδιο «το Σάββατο το βράδυ, όταν ξάπλωσα, αισθάνθηκα περίεργο πόνο στο στήθος. Μέχρι την επόμενη μέρα είχε εξαφανιστεί ο πόνος» σχολιάζοντας με χιούμορ ότι «κάποιοι προσπαθούν χρόνια να γραφτούν σε κάτι, εγώ είμαι τυχερός και γράφομαι στα δεδομένα τα ιατρικά ως No1».

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr