Επίσημο: Με μετάλλαξη «Όμικρον» τα δύο θετικά κρούσματα κορονοϊού από την Αφρική στην Αθήνα

Επίσημο: Με μετάλλαξη «Όμικρον» τα δύο θετικά κρούσματα κορονοϊού από την Αφρική στην Αθήνα

Με κάθε επισημότητα ο ΕΟΔΥ επιβεβαίωσε την καταγραφή των δύο πρώτων θετικών κρουσμάτων κορονοϊού στην Αθήνα, τα οποία φέρουν τη μετάλλαξη Omicron από την Αφρική.

Επιβεβαιώθηκε πριν λίγη ώρα πως τα δύο κρούσματα στην Αθήνα φέρουν τελικά τη μετάλλαξη «Όμικρον». Πλέον τα κρούσματα στη χώρα μας με τη μετάλλαξη από τη Μποτσουάνα είναι τρία.

Όπως είχε πει το Σάββατο ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανακοινώνοντας την ύπαρξη δύο ύποπτων – και πλέον επιβεβαιωμένων – κρουσμάτων της μετάλλαξης Όμικρον στην Αττική και τα δύο άτομα ήρθαν με πτήση από τη Νότια Αφρική και βρίσκονται σε καραντίνα.

Επιβεβαιώνεται ότι τα δύο ύποπτα κρούσματα στην Αθήνα είναι τελικά Όμικρον» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην πρώτη ενημέρωση για το θέμα από το υπουργείο Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξη «Όμικρον» στην Ελλάδα είναι ένας 40χρονος Έλληνας, ο οποίος βρέθηκε στην Ελλάδα από το Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής προκειμένου να είναι κοντά στην οικογένειά του για τις γιορτές.

Σημειώνεται, επίσης, ότι τα δύο κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον που εντοπίστηκαν στην Αθήνα δεν σχετίζονται με το πρώτο κρούσμα της συγκεκριμένης παραλλαγής που εντοπίστηκε στην Κρήτη.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr