Νέα μέτρα για την πανδημία: Ανοικτό το ενδεχόμενο από τον Μητσοτάκη...

Νέα μέτρα για την πανδημία: Ανοικτό το ενδεχόμενο από τον Μητσοτάκη...

Ορθάνοικτο άφησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για πρώτη φορά το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας και μάλιστα πριν από τα Χριστούγεννα.

Προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής των μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και ερωτηθείς σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας στη χώρα μας, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ξεκάθαρος, αφήνοντας ανοικτό το παράθυρο για τη λήψη και νέων μέτρων εφόσον χρειαστεί.

«Αυτά που ξέρουμε για την μετάλλαξη Όμικρον είναι ανησυχητικά, η μόνη λύση είναι ο εμβολιασμός με τρίτη δόση. Στην Ελλάδα ανοίξαμε πρώτοι την τρίτη δόση για όλο τον πληθυσμό. Αν χρειαστεί να πάρουμε επιπλέον μέτρα αυτά θα υλοποιηθούν κατά τη διάρκεια των Χριστούγεννων. Κάθε καθυστέρηση στη μετάλλαξη Όμικρον θα μας δώσει χρόνο» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ερωτηθείς σχετικά από ξένο δημοσιογράφο.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα της πανδημίας και στην δήλωσή του κατά την είσοδο στη Σύνοδο Κορυφής λέγοντας ότι «θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μια αναλυτική συζήτηση για την πανδημία καθώς υπάρχει ανησυχία για την μετάλλαξη Όμικρον η οποία αργά ή γρήγορα θα πάει σε όλες τις χώρες».

«Είναι επιβεβλημένο να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στην τρίτη δόση καθώς οι επιστήμονες δείχνουν ότι είναι η καλύτερη γραμμή άμυνας».

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr