Κορονοϊός: Τρομακτική πρόβλεψη Μαγιορκίνη για 12.000 κρούσματα τη μέρα...

Κορονοϊός: Τρομακτική πρόβλεψη Μαγιορκίνη για 12.000 κρούσματα τη μέρα...

Ακρως ανησυχητικές οι προβλέψεις του καθηγητή Γκίκα Μαγιορκίνη για το 5ο κύμα της πανδημίας μετά τις γιορτές με έως και 12.000 κρούσματα τη μέρα...

Στη «μαύρη» εκτίμηση ότι μετά τις γιορτές τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα μπορεί να φτάσουν έως και τα 12.000 καθημερινά προχώρησε ο καθηγητής επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης. Ωστόσο ο ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ για την κατακόρυφη αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων εμφανίστηκε καθησυχαστικός.

«Είναι αρκετά πιθανό να φτάσουμε τα 10.000 ακόμα και τα 12.000 κρούσματα, αυτό το νούμερο όμως δεν θα πρέπει να μας τρομάξει» είπε χαρακτηριστικά ο Γκίκας Μαγιορκίνης υποστηρίζοντας για τη μετάλλαξη Όμικρον ότι πρόκειται για ένα αρκετά μεταδοτικό στέλεχος που δίνει συμπτώματα απλού κρυολογήματος, «πάντα με βάση όσα αναφέρονται».

Ερωτηθείς για τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα αλλά και για τα επόμενα που θα έρθουν από τις 3 Ιανουαρίου μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου, ο Γκίκας Μαγιορκίνης εξήγησε ότι «τα μέτρα είναι αναλογικά με την πίεση που αισθάνεται το σύστημα υγείας, αυτή τη στιγμή είναι σε φάση αποσυμπίεσης. Η πίεση από την Όμικρον φαίνεται θα είναι μικρότερη σε σύγκριση με άλλα στελέχη. Όμως μπορούμε να αποκλείσουμε μέτρα περιορισμού όπως να κλείνουν νωρίτερα τα μαγαζιά στην εστίαση».

Όσον αφορά στα σχολεία δήλωσε ότι στη χώρα μας εφαρμόζεται ένα από τα πιο δυναμικά συστήματα παρακολούθησης και τόνισε ότι δεν υπάρχουν πολλές χώρες με τόσο έντονο τέστινγκ. Επεσήμανε, δε, ότι σε αυτή τη φάση είμαστε σε πολύ υψηλό επίπεδο προστασίας ωστόσο το θέμα των σχολείων υπογράμμισε πως θα ξανασυζητηθεί.

Τέλος δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς να γίνει συζήτηση για χορήγηση 4ης δόσης εμβολίου για τον κορονοϊο στην Ελλάδα καθώς σε αυτή την φάση η 3η δόση είναι υπεραρκετή ωστόσο ζήτησε από τους μη εμβολιασμένους να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους.

Χτύπησε, δε, το καμπανάκι του κινδύνου για τα μη εμβολιασμένα άτομα και τους κάλεσε να εμβολιαστούν καθώς η μετάλλαξη Όμικρον για εκείνους δεν θα είναι ήπια όπως είπε: «Να προσέχουν όμως οι μη εμβολιασμένοι μεγαλύτερης ηλικίας και να εμβολιαστούν γιατί θα το περάσουν πιο βαριά από τους εμβολιασμένους, να μην θεωρήσουν ότι η Όμικρον είναι ήπια για αυτούς».

Πηγή: Newsbomb.gr