Πρωτοχρονιά: Έκτακτα μέτρα - Οι ανακοινώσεις για την Όμικρον

Πρωτοχρονιά: Έκτακτα μέτρα - Οι ανακοινώσεις για την Όμικρον

Τα Χριστούγεννα πέρασαν και το απόγευμα της Δευτέρας 27 Δεκεμβρίου ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης αναμένεται να ανακοινώσει τα νέα μέτρα που θα εφαρμοστούν ενόψει της επέλασης της μετάλλαξης Όμικρον.

«Σε ό,τι αφορά τη λήψη νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας θα πρέπει να περιμένουμε σήμερα τη συνεδρίαση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων και την εισήγηση της. Βασικός σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι τα όποια μέτρα να παρθούν μετά την Πρωτοχρονιά και πιθανότατα αυτό θα συμβεί, αλλά αν χρειαστεί θα ληφθούν και νωρίτερα», είπε μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Διευκρίνισε πως στην παρούσα φάση δεν υπάρχει καμιά σκέψη και καμία συζήτηση για να αλλάξει κάτι σε ότι αφορά τον προγραμματισμό για τα σχολεία.

Αναφερόμενος στα μέτρα που θα ισχύσουν μετά την Πρωτοχρονιά, είπε ότι αν και δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμη θα κινούνται σε 3 πυλώνες. Σε ό,τι αφορά τη διασκέδαση το πρόβλημα φαίνεται πως δεν αφορά την εστίαση, αλλά τη νυχτερινή διασκέδαση. Εκεί τα μέτρα που θα ληφθούν θα έχουν πιθανότατα σχέση με το ωράριο τη μουσική και τους όρθιους ή καθήμενους.

Πρόβλημα υπάρχει επίσης και στα γήπεδα όπου όπως φαίνεται οι φίλαθλοι δεν πειθαρχούν στα μέτρα και θα αποτελέσουν τον δεύτερο πυλώνα των μέτρων, ενώ ο τρίτος πυλώνας αφορά την τηλεργασία σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.