Σχολεία: Το μεσημέρι της Τρίτης η συνεδρίαση της επιτροπής, αμέσως μετά οι ανακοινώσεις

Σχολεία: Το μεσημέρι της Τρίτης η συνεδρίαση της επιτροπής, αμέσως μετά οι ανακοινώσεις

Σχολεία: Παρουσία της Νίκης Κεραμέως και του Θάνου Πλεύρη θα πραγματοποιηθεί στις 2 το μεσημέρι της Τρίτης η σύσκεψη της επιτροπής των ειδικών για το θέμα των σχολείων.

Στις 14:00 το μεσημέρι της Τρίτης, 4 Ιανουαρίου, θα διεξαχθεί η κρίσιμη συνεδρίαση για να αποφασιστεί το πότε θα ανοίξουν τελικά τα σχολεία. Όπως είχε αναφέρει το Newsbomb.gr, η πρόθεση της κυβέρνησης παραμένει το άνοιγμά τους να γίνει την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο τα κυβερνητικά στελέχη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιμένουν την εισήγηση της επιτροπής των ειδικών, η οποία θα συνεδριάσει άμεσα.

Στη σύσκεψη, μάλιστα , θα συμμετάσχουν ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης, θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις από τους δυο υπουργούς.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι συνεχείς από το πρωί οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου για το θέμα του ανοίγματος των σχολείων. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να λειτουργήσουν κανονικά οι σχολικές μονάδες με αυξημένο testing για όλους τους μαθητές ανεξάρτητα αν είναι εμβολιασμένοι ή όχι. Παράλληλα είναι σχεδόν βέβαιο πως θα αλλάξει το πρωτόκολλο του 50+1%.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr