Μητσοτάκης: Νέα παρέμβαση στήριξης με 400 εκ. ευρώ για ρεύμα και φυσικό αέριο

Μητσοτάκης: Νέα παρέμβαση στήριξης με 400 εκ. ευρώ για ρεύμα και φυσικό αέριο

Νέα παρέμβαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και κυβερνητική απόφαση στήριξης των νοικοκυριών και επιχειρήσεων με επιπλέον 400 εκατομμύρια ευρώ, για να αντιμετωπίσουν τις συνεχιζόμενες αυξήσεις σε ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο.

Με επιπλέον 400 εκατ. ευρώ θα στηρίξει τον Ιανουάριο η κυβέρνηση νοικοκυριά και επιχειρήσεις μετά τις συνεχιζόμενες αυξήσεις σε ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση «θα παρακολουθεί διαρκώς το φαινόμενο μέχρι την αποκλιμάκωσή του» αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες παρεμβάσεις και τους επόμενους μήνες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνοντας το πλαίσιο των μέτρων στήριξης είπε ότι θα αφορούν και κρατική επιχορήγηση και εκπτώσεις για τις χρεώσεις ΔΕΗ και ΔΕΠΑ ενώ παράλληλα προανήγγειλε ότι «το πρόγραμμα αυτό σύντομα θα πλαισιωθεί και από ένα άλλο, που αφορά συνολικά την εξοικονόμηση ενέργειας. Με βάση αυτό, θα επιδοτείται η αντικατάσταση των παλαιών ηλεκτρικών συσκευών οι οποίες και στη συνέχεια θα ανακυκλώνονται».

Η ανακοίνωση του πρωθυπουργού

Για έναν ακόμη μήνα η κυβέρνηση θα στηρίξει νοικοκυριά, αγρότες, αλλά τώρα και τις επιχειρήσεις μας απέναντι στην παγκόσμια αναταραχή στις τιμές ενέργειας. Μόνο τον μήνα Ιανουάριο, θα διαθέσει ακόμη 400.000.000 ευρώ, καλύπτοντας σημαντικό μέρος των αυξήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος. Και θα παρακολουθεί διαρκώς το φαινόμενο μέχρι την αποκλιμάκωσή του.

Αναλυτικές ανακοινώσεις θα κάνει ανά κατηγορία σε λίγο, ο υπουργός Ενέργειας. Τόσο για την κρατική επιχορήγηση όσο και για τις εκπτώσεις της ΔΕΗ και τις χρεώσεις στο φυσικό αέριο από την ΔΕΠΑ. Πρόκειται για ένα γενναίο, αλλά ταυτόχρονα ρεαλιστικό σχέδιο ενισχύσεων. Που βοηθά το παρόν, αλλά δεν θέτει σε κίνδυνο το μέλλον.

Το βάρος δίνεται, προφανώς, στην ανακούφιση των νοικοκυριών μας. Συνδράμουμε, όμως, και τις επιχειρήσεις ώστε να παραμείνουν σε τροχιά ανάπτυξης, διατηρώντας τις πολύτιμες θέσεις εργασίας. Και, κυρίως, για να μην αυξηθεί το κόστος παραγωγής και αυτό να μετακυληθεί, με τη σειρά του, στις τιμές των προϊόντων.

Το πρόγραμμα αυτό σύντομα θα πλαισιωθεί και από ένα άλλο, που αφορά συνολικά την εξοικονόμηση ενέργειας. Με βάση αυτό, θα επιδοτείται η αντικατάσταση των παλαιών ηλεκτρικών συσκευών οι οποίες και στη συνέχεια θα ανακυκλώνονται. Στόχος μας, όλα τα ελληνικά σπίτια να λειτουργούν με σύγχρονο και πιο οικονομικό ηλεκτρικό εξοπλισμό.

Συνεχίζουμε, λοιπόν, ν’ απαντάμε στις προκλήσεις του σήμερα, χτίζοντας ταυτόχρονα ένα αισιόδοξο αύριο για όλους. Με μέτρα αποτελεσματικά, αλλά και λογικά. Στον ίδιο δρόμο θα βαδίσουμε και στη νέα χρονιά. Με αυτοπεποίθηση, τόλμη και δύναμη. Γιατί μπορεί τα δύσκολα να είναι γύρω μας. Αλλά τα καλύτερα είναι μπροστά μας.