Πέφτουν τα κρούσματα! Καμπανάκι Σαρηγιάννη: «Δεν ξεμπερδεύουμε με την πανδημία...»

Πέφτουν τα κρούσματα! Καμπανάκι Σαρηγιάννη: «Δεν ξεμπερδεύουμε με την πανδημία...»

Σε σταθερή πορεία αποκλιμάκωσης βρίσκεται η πανδημία στη χώρα μας, όμως ο καθηγητής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης χτυπά καμπανάκι ώστε αυτό να μην οδηγήσει τους πολίτες σε εφησυχασμό.

Πολύ αισιόδοξο σενάριο από τον κ. Σαρηγιάννη, καθώς δεν αποκλείει το ενδεχόμενο σε 2 εβδομάδες να έχουμε πέσει συνολικά στα 3.000 κρούσματα ημερησίως.

Στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα» μίλησε το πρωί της Πέμπτης ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ο οποίος μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι σήμερα το απόγευμα θα ανακοινωθούν περίπου 22.000 μολύνσεις. «Η αποκλιμάκωση ήρθε οκτώ με εννέα ημέρες γρηγορότερα», πρόσθεσε.

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ τόνισε ότι «είμαστε σε μια φάση ύφεσης, πληρούμε όλους τους θεωρητικούς όρους για να μπορούμε να μιλάμε για αποκλιμάκωση» και επανέλαβε ότι στα τέλη Ιανουαρίου τα κρούσματα μπορεί να είναι κάτω από 3.000.

Όπως εξήγησε ο καθηγητής, ο πραγματικός βαθμός της διασποράς του ιού στις ηλικίες 18-39 ετών ήταν τριπλάσιος, κάτι που βοήθησε στη μείωση των κρουσμάτων. «Αυτό δίνει μια δυσκολία στην κυκλοφορία του ιού λόγω φυσικής ανοσίας», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Σαρηγιάννης... χτύπησε και ένα καμπανάκι με στόχο να μην εφησυχαστούν οι πολίτες ότι... ξεμπερδέψαμε με την πανδημία. «Θα πρέπει να δουλέψουμε όταν τα πράγματα είναι καλά, να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Μιλάμε για μια νόσο με ήπια χαρακτηριστικά, το πρόβλημα των νοσηλειών υπάρχει όμως», κατέληξε.