Τραγωδία σε εξέλιξη στο Χ.Κ. Καλαβρύτων: Εντοπίστηκε χωρίς αισθήσεις ένας ορειβάτης

Τραγωδία σε εξέλιξη στο Χ.Κ. Καλαβρύτων: Εντοπίστηκε χωρίς αισθήσεις ένας ορειβάτης

Σε τραγωδία εξελίσσεται η επιχείρηση εντοπισμού των τριών ορειβατών σε δύσβατη περιοχή στο Χ.Κ. Καλαβρύτων, καθώς ένας από τους τρεις εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του.

Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε ένας εκ των τριών ορειβατών που αγνοούνται στα Καλάβρυτα από το απόγευμα του Σαββάτου.

Η επιχείρηση είναι σε εξέλιξη για την εύρεση των δύο αναρριχητών που συνεχίζονται να αγνοούνται. Από πλευράς ΕΟΔ έχουν κινητοποιηθεί 17 διασώστες με τρία drone από Αχαΐα, Αργολίδα, Αττική και Θεσσαλονίκη, ενώ ετοιμάζεται και 8μελές κλιμάκιο από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Λακωνίας. Στην περιοχή επιχειρούν ακόμη 22 πυροσβέστες με την ορειβατική ομάδα έρευνας και διάσωσης της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, ένα ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα, καθώς και ομάδα χειριστών εναέριων συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις άντρες, ηλικίας από 50 έως 55 ετών κάτοικοι Πάτρας, έμπειροι στην χειμερινή αναρρίχηση, ανέβηκαν στο Χελμό το πρωί του Σαββάτου και από τη Στύγα που εθεάθησαν τελευταία φορά θα πήγαιναν προς την περιοχή της «Μαυρολίμνης».

Το Χιονοδρομικό Κέντρο αναζήτησε τους τρεις άντρες αφού είχαν αφήσει το αυτοκίνητό τους στο πάρκινγκ του Κέντρου, αλλά τα συνεχή τηλεφωνήματα προς το κινητό που είχαν δώσει, χτυπούσε χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr