Οι εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη για κατώτατο μισθό και στήριξη των ασθενέστερων πολιτών

Οι εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη για κατώτατο μισθό και στήριξη των ασθενέστερων πολιτών

Σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού από την 1η Μαΐου και πλήρη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης εξήγγειλε μέσα από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στοχευμένα μέτρα για τη στήριξη των ασθενέστερων, πλήρη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, και γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού, προανήγγειλε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρωθυπουργός.

«Η πολιτική αυτής της κυβέρνησης είναι για μόνιμα μέτρα. Από εκεί και πέρα θα επιμείνω ότι η υλοποίηση του προϋπολογισμού είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα και εφόσον, το τονίζω, εφόσον πάρουμε μέτρα, τα μέτρα αυτά δεν θα είναι οριζόντια, δεν συζητάμε οριζόντιες μειώσεις φόρων, θα είναι στοχευμένες», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εξέφρασε, δε, τη βεβαιότητα ότι η κατάργηση της έκτακτης εισφοράς θα είναι μόνιμη. «Και βέβαια να μπορέσουμε -και πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να το κάνουμε αυτό- δεν έχω καμία ανησυχία: να μονιμοποιήσουμε την κατάργηση της έκτακτης εισφοράς. Κάποια στιγμή το 2023 θα είναι για όλους. Η πρόθεση μου είναι η εισφορά αλληλεγγύης το 2023 να αποτελέσει παρελθόν για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα», δήλωσε χαρακτηριστικά και επανέλαβε ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν μέσα στο 2023.

Mόνο με διαρκείας οι οργανωμένοι οπαδοί

«Ανατρίχιασα, σοκαρίστηκα με το έγκλημα της Θεσσαλονίκης» σημείωσε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στη δολοφονία του Άλκη και συμπλήρωσε πως αν δεν λυθεί τώρα το πρόβλημα της οπαδικής βίας δεν θα λυθεί ποτέ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για αυστηροποίηση ποινών για τους συλληφθέντες και έσπευσε να συμπληρώσει ότι οι ποινές θα είναι χωρίς αναστολή.

«Είναι καλύτερα κάποιος να μπει μέσα για λίγο παρά να του έχει επιβληθεί ποινή και αυτός να κυκλοφορεί ελεύθερος». Συνεχίζοντας, ο πρωθυπουργός τόνισε πως ανάμεσα στις αλλαγές που θα γίνουν θα είναι και αυτή της εισόδου στις θύρες των οργανωμένων οπαδών στα γήπεδα μόνο με εισιτήριο διαρκείας.

Αναφορικά με τυχόν αντιδράσεις που μπορεί να υπάρξουν στο οπαδικό κίνημα από τις επερχόμενες αλλαγές ο πρωθυπουργός, είπε σκωπτικά «και εάν μερικοί χούλιγκαν είναι στα κάγκελα… ξύδι».