Καταργούνται μέτρα και μάσκα μέσα στον Φλεβάρη

Καταργούνται μέτρα και μάσκα μέσα στον Φλεβάρη

Ακόμη ένα βήμα προς την κανονικότητα κάνει η χώρα μας στο μέτωπο της πανδημίας μέσα στον Φεβρουαρίου, καταργώντας πλήρως τα μέτρα στην εστίαση.

Προς νέα χαλάρωση στα μέτρα κατά του κορονοϊού προχωρά η κυβέρνηση που εκτιμά πως τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας βελτιώνονται. Η κυβέρνηση θα εισηγηθεί στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων που συνεδριάζει μεθαύριο την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα, την επαναφορά της όρθιας διασκέδασης και την επιστροφή των σχολικών εκδρομών.

Για την πρώτη επικείμενη πρόταση, οι ειδικοί πιθανότατα να μην αφήσουν την πληρότητα να επιστρέψει στο 100% αλλά στο 50% ενώ οι άλλες δύο προτάσεις, όρθιοι στην εστίαση και σχολικές διαδρομές, αναμένονται να γίνουν αποδεκτές.

Ωστόσο, είναι σίγουρο πως οι καρναβαλικές εκδηλώσεις δεν θα πραγματοποιηθούν ούτε και αυτόν τον χρόνο, με τις Απόκριες να θυσιάζονται για ένα ασφαλές «Πάσχα στο χωριό» ενώ η τουριστική περίοδος για τις κρουαζιέρες ξεκινά τον Μάρτιο, σύμφωνα με τον ALPHA.

Από Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, αναμένεται να επιτραπεί η παρουσία όρθιων πελατών σε μπαρ, κλαμπ και κέντρα διασκέδασης, κάτι που σημαίνεται πως αίρεται ένα μέτρο που ίσχυε από την αρχή της Πρωτοχρονιάς.

Επίσης, η κυβέρνηση θα εισηγηθεί και την πλήρη κατάργηση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους από την ερχόμενη εβδομάδα.