Άρση μέτρων: Τι αλλάζει σε εστίαση, γήπεδα, σχολικές εκδρομές - Πώς θα κάνουμε Τσικνοπέμπτη

Άρση μέτρων: Τι αλλάζει σε εστίαση, γήπεδα, σχολικές εκδρομές - Πώς θα κάνουμε Τσικνοπέμπτη

Σε χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων προχωρά η κυβέρνηση, μετά από σχετική εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Ειδικότερα, από το προσεχές Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου, τίθενται σε εφαρμογή οι νέες αποφάσεις που αφορούν σε χαλάρωση των μέτρων στα γήπεδα, τη διασκέδαση, τις σχολικές εκδρομές και την τηλεργασία.

Αναλυτικά, αποφασίστηκε:

  • Άρση της απαγόρευσης όρθιων στη διασκέδαση
  • Επαναφορά των σχολικών εκδρομών
  • Αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50%
  • Εφαρμογή της τηλεργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο 20%
  • Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου.

Πώς θα κάνουμε Τσικνοπέμπτη

Έτσι, ενόψει της Τσικνοπέμπτης στις 24 Φεβρουαρίου και της Καθαράς Δευτέρας στις 7 Μαρτίου, δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό καθήμενων ανά τραπέζι ενώ επιστρέφουν οι όρθιοι θαμώνες στη διασκέδαση. Πράγμα που σημαίνει ότι οι εορτασμοί φέτος θα γίνουν με ανοιχτή την εστίαση και με μεγάλες παρέες.

Σχολικές εκδρομές: Με rapid test 48 ωρών - Τι αλλάζει από 1η Μαρτίου

Μετά τις επίσημες ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας για τη χαλάρωση των μέτρων, οι μονοήμερες εκδρομές, επισκέψεις, περίπατοι, θα μπορούν να διεξάγονται κανονικά, ενώ από την 1η Μαρτίου θα επιτρέπονται και οι εκδρομές για τις οποίες απαιτείται διανυκτέρευση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας:

«Το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε συνέχεια σύσκεψης της Υπουργού Νίκης Κεραμέως με την Επιτροπή των Ειδικών με θέμα τις σχολικές εκδρομές, ανακοινώνει:

Επιτρέπεται εκ νέου, από την ημερομηνία έκδοσης της οικείας Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η διεξαγωγή ημερήσιων εκπαιδευτικών εκδρομών, διδακτικών και εκπαιδευτικών επισκέψεων, σχολικών περιπάτων που ολοκληρώνονται εντός μιας ημέρας. Από την 1η Μαρτίου θα δύναται να λάβει χώρα οποιαδήποτε σχολική εκδρομή ή επίσκεψη περιλαμβάνει και διανυκτέρευση. Οι εκδρομείς που θα συμμετέχουν στις πολυήμερες εκδρομές, συνοδοί εκπαιδευτικοί και μαθητές, εμβολιασμένοι ή μη, θα πραγματοποιούν ράπιντ τεστ 48 ώρες προ της αναχώρησης, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδρομής θα πρέπει να διενεργούν τα τακτικά τεστ της εβδομάδας (self / rapid αναλόγως την περίπτωση), όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί. Κατά τις εκδρομές/επισκέψεις θα πρέπει να τηρούνται τα ειδικότερα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν στην εκάστοτε περίπτωση, π.χ. προϋποθέσεις μεταφορικού μέσου, εισόδου σε μουσεία κτλ».

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest.

Στο Dokari θα μαθαίνετε πρώτοι όσα συμβαίνουν στο Survivor μέσα από τα πιο έγκυρα Survivor Spoiler.