Εντεκα αγνοούμενοι από τη φωτιά στο Euroferry Olympia! Το δραματικό S.O.S του καπετάνιου (vid)

Εντεκα αγνοούμενοι από τη φωτιά στο Euroferry Olympia! Το δραματικό S.O.S του καπετάνιου (vid)

Ηχητικό ντοκουμέντο με το σήμα κινδύνου που έστειλε ο καπετάνιος του πλοίου στο οποίο εκδηλώθηκε φωτιά τα ξημερώματα της Παρασκευής

Ανατριχίλα προκαλεί το ηχητικό ντοκουμέντο με τη στιγμή κατά την οποία ο καπετάνιος του Euroferry Olympia στέλνει σήμα κινδύνου μετά την εκδήλωση φωτιάς στο πλοίο στο οποίο επέβαιναν 239 επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα.

«Mayday, mayday. Προς όλα τα πλοία μεταδίδουμε σήμα κινδύνου» ακούγεται να λέει ο καπετάνιος του πλοίου.

Σημειώνεται ότι ενώ η διαδικασία εκκένωσης του πλοίου έχει ολοκληρωθεί, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν 10 ή 11 άτομα τα οποία αγνοούνται χωρίς μέχρι στιγμής να έχει γίνει γνωστό αν πρόκειται για επιβάτες ή πλήρωμα.

Από τη φωτιά υπάρχει για την ώρα μόνο ένας τραυματίας ο οποίος έχει ήδη μεταφερθεί στην Κέρκυρα προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα αναπνευστικά προβλήματα που αντιμετώπισε.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες η φωτιά εκδηλώθηκε στο γκαράζ του πλοίου και εξαπλώθηκε ταχύτατα λόγω των εύφλεκτών υλικών.

Καθοριστική αποδείχθηκε η παρέμβαση του πληρώματος με διασωθέντα να λέει χαρακτηριστικά ότι «σωθήκαμε χάρη στο πλήρωμα» ενώ καθοριστική, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν η τύχη στην περιοχή να επικρατούν καλές καιρικές συνθήκες.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr