Κέρκυρα: Αγνοούνται και 3 Ελληνες στο Euroferry Olympia

Κέρκυρα: Αγνοούνται και 3 Ελληνες στο Euroferry Olympia

Οι Αρχές ταυτοποίησαν στο λιμάνι της Κέρκυρας τους 278 από τους 290 επιβαίνοντες του πλοίου Euroferry Olympia που τυλίχτηκε στις φλόγες - Δυο άτομα βρίσκονται εγκλωβισμένα στο πλοίο - Τρεις Έλληνες είναι μεταξύ των αγνοουμένων σύμφωνα με πληροφορίες

Ήδη έχουν ταυτοποιηθεί από τις Αρχές οι 278 από τους 290 επιβαίνοντες, ενώ όπως έχει γνωστοποιηθεί δυο άτομα (ένας Τούρκος και ένας Βούλγαρος) βρίσκονται ακόμα πάνω στο πλοίο.

Στο σημείο όπου είναι σε εξέλιξη το συμβάν βρίσκεται ένα πλοίο με πυροσβεστικά οχήματα που κάνουν συνεχείς ρίψεις νερού στο πλοίο, αλλά και ένα ρυμουλκό που επιχειρεί και αυτό στην κατάσβεση της φωτιάς.

Επίσης, επιχειρούν τρία ελικόπτερα, ενώ σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση απεγκλωβισμού δύο ατόμων που φαίνεται να εξακολουθούν να βρίσκονται στο φλεγόμενο πλοίο.

Η πυρκαγιά πιθανότατα ξεκίνησε από το τρίτο κατάστρωμα ενώ σύμφωνα με τη λίστα επιβατών στο πλοίο επέβαιναν 239 επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα. Από τους επιβαίνοντες 21 είναι Έλληνες, 14 επιβάτες και 7 άτομα από το πλήρωμα.

Ο πλοίαρχος του πλοίου με το που ξεκίνησε η φωτιά ζήτησε την άμεση εγκατάλειψή του, ενώ σε σκάφη του Λιμενικού Σώματος και ιταλικής Ακτοφυλακής επιβιβάστηκαν με ασφάλεια -και σύμφωνα με την πρώτη πληροφόρηση- 278 άτομα ενώ ένα ακόμα με αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κέρκυρας για εξετάσεις.

Η στιγμή που φτάνουν στο λιμάνι οι διασωθέντες επιβάτες

Δραματικές εκτυλίχθηκαν στο λιμάνι της Κέρκυρας όπου κατέφθασαν τα πρώτα σκάφη με τους επιβαίνοντες στο πλοίο Euroferry Olympiα. Σημειώνεται ότι το Λιμενικό έχει καθορίσει τέσσερα σημεία καταμέτρησης όπου θα γίνει και ταυτοπροσωπία, ώστε να υπάρξει ξεκάθαρη εικόνα ως προς τους αγνοούμενους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ η φωτιά ξεκίνησε από το τρίτο κατάστρωμα και αυτή τη στιγμή το πλοίο καίγεται από άκρη σε άκρη. Την ίδια ώρα μεγάλη ήταν κινητοποίηση των ελληνικών αρχών είναι μεγάλη. Πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού έχει ξεκινήσει για το σημείο που βρίσκεται το πλοίο, αντιρρυπαντικό σκάφος από την Πάτρα, το ρυμουλκό «Δίας» από το λιμάνι της Κέρκυρας, τέσσερα σκάφη του Λιμενικού, το «Γρηγόρης» με τρία οχήματα της πυροσβεστικής και τα φέριμποτ «Ευδοκία» και «Κέρκυρα Express» για να περισυλλέξει τους ανθρώπους που βρίσκονται στις λέμβους. Επίσης υπάρχουν και παραπλέοντα πλοία καθώς και της ιταλικής ακτοφυλακής.

Σε επικοινωνία του Newsbomb.gr με το υπουργείο Ναυτιλίας, επισημαίνεται πως η καταμέτρηση δεν έχει ολοκληρωθεί και πως η όλη διαδικασία είναι σε πλήρη εξέλιξη. «Θα έχουμε επίσημη ενημέρωση μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα και η περισυλλογή», ανέφεραν στο Newsbomb.gr υψηλόβαθμες πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας.

Η περιφερειάρχης Ιονίων νήσων Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου, η οποία βρίσκεται στο σημείο της καταμέτρησης των ατόμων στο λιμάνι της Κέρκυρας, μιλώντας στο Newsbomb.gr, ανέφερε πως, «ο καπετάνιος και το Λιμενικό μας ενημέρωσαν πως όλοι οι επιβάτες επιβιβάστηκαν με λέμβους, ωστόσο η Περιφέρεια θα να γίνει πλήρης έλεγχος των επιβατών που φτάνουν στο λιμάνι της Κέρκυρας με ονοματεπώνυμο. Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη. Μέχρι τώρα γνωρίσουμε για έναν τραυματία».

κι.

Φωτογραφία από την επιχείρηση μεταφορά του τραυματίαΕΡΤΝα γίνει εξονυχιστικός έλεγχος του περιστατικού

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr