Μέτρα πάταξης της οπαδικής βίας: Τέλος οι Σύνδεσμοι, στη φυλακή χωρίς αναστολή οι χούλιγκαν

Μέτρα πάταξης της οπαδικής βίας: Τέλος οι Σύνδεσμοι, στη φυλακή χωρίς αναστολή οι χούλιγκαν

Χτυπά τη γροθιά στο μαχαίρι της οπαδικής βίας η κυβέρνηση και λαμβάνει -επιτέλους- τα μέτρα εκείνα που είναι αναγκαία για να μπει τέλος στην εγκληματική δράση των χούλιγκαν εντός και εκτός γηπέδων.

Η κυβέρνηση κλείνει τους συνδέσμους μέχρι 31 Ιουλίου για να τεθεί σε ισχύ το νέο αυστηρότερο πλαίσιο, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης , το μεσημέρι της Δευτέρας.

Όσες λέσχες δεν τηρούν τα προβλεπόμενα θα παραμείνουν κλειστές ενώ θα επιβάλλονται βαριά διοικητικά πρόστιμα.

«Σήμερα έχουμε καταχωρημένες 12 λέσχες και 202 παραρτήματα. Το ερασιτεχνικό σωματείο ή ΠΑΕ ή η ΚΑΕ μπορεί να αναγνωρίσει μια λέσχη έκαστο. Η έδρα θα είναι υποχρεωτικά αυτή του σωματίου, της ΚΑΕ ή της ΠΑΕ έτσι ώστε να έχουν άμεσα έλεγχο των μητρώων. Υποχρέωση της ΚΑΕ, της ΠΑΕ ή του σωματείου να αναρτά στις ιστοσελίδες των σελίδων τα στοιχεία των λεσχών και των παραρτημάτων», τόνισε ο υφυπουργός και γνωστοποίησε ότι:

Σε διαφορετική περίπτωση θα επιβάλλονται διοικητικά πρόστιμα και ποινές αγώνων χωρίς θεατές. Για τη δημιουργία λέσχης ή παραρτήματος θα απαιτείται η συμμετοχή 50 ατόμων με καθαρό ποινικό μητρώο Ανακαλείται η άδεια εφόσον ασκηθεί δίωξη σε 2 μέλη της λέσχης ή του παραρτήματος.

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης δημιουργεί πλατφόρμα που θα επικαιροποιείται κάθε καλοκαίρι από τους εκπροσώπους των λεσχών Απαγορεύεται η πώληση μεμονωμένων εισιτηρίων στους χώρους που βρίσκονται οι οργανωμένοι οπαδοί στα γήπεδα.

Το μέτρο θα εφαρμοστεί άμεσα με την ψήφιση του νόμου και θα διατίθενται μόνο εισιτήρια διαρκείας. Αν διαπιστωθεί παράνομη παρουσία τότε θα επιβάλλονται κλιμακωτές ποινές αναστολής λειτουργίας της θύρας και πρόστιμα Την Πέμπτη πριν την ψήφιση των διατάξεων στη Βουλή προγραμματίζουμε περαιτέρω διαβούλευση.