Πανδημία: Έτσι θα είναι το φετινό καλοκαίρι - Πότε καταργούνται μάσκες, πιστοποιητικά (vid)

Πανδημία: Έτσι θα είναι το φετινό καλοκαίρι - Πότε καταργούνται μάσκες, πιστοποιητικά (vid)

Άρση μέτρων: Την αισιοδοξία του για την πορεία της πανδημίας και την επιστροφή στην πλήρη κανονικότητα εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Όπως εξήγησε μιλώντας στο MEGA «θα γίνεται σταδιακά η άρση των μέτρων, ανάλογα με το πού βρίσκονται η πίεση και οι αριθμοί». Ερωτηθείς, δε, για τη χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, για τους μεν εσωτερικούς χώρους είπε ότι «θα είναι από τα τελευταία μέτρα που θα φύγουν», για τους δε εξωτερικούς χώρους επιβεβαίωσε ότι είναι ένα από τα θέματα που συζητούν τα μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας. Παράλληλα σημείωσε ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού «είναι το τελευταίο που θα φύγει και αν θα φύγει ποτέ γιατί αποδείχθηκε αποτελεσματικό».

Επιμένοντας, πάντως, στο κλίμα αισιοδοξίας είπε ότι «μπορώ να ποντάρω ότι μέχρι το καλοκαίρι θα είναι άλλη η πραγματικότητα και θα είναι κοντά στην κανονικότητα» συμπληρώνοντας, ωστόσο, ότι «η πανδημία δεν έχει τελειώσει, δεν θα εξαφανιστεί με ένα μαγικό ραβδί, αν δεν έχουμε άλλη μετάλλαξη – που δεν είναι πιθανό – τότε πάμε πολύ κοντά στην καθημερινότητα από Σεπτέμβριο».

Σημείωσε, τέλος, ότι «οι μη εμβολιασμένοι θα συνεχίσουν να είναι οι πιο εκτεθειμένοι και ο κίνδυνος θα είναι πολλαπλάσιος όταν θα αρθούν τα μέτρα» καθώς και ότι «τώρα δεν πάμε για τέταρτη δόση (σ.σ. εμβολίου για τον κορονοϊό). Αν θα χρειαστεί θα το δούμε από τον Σεπτέμβριο και ούτε και αυτό δεν έχει κριθεί».

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest.

Στο Dokari θα μαθαίνετε πρώτοι όσα συμβαίνουν στο Survivor μέσα από τα πιο έγκυρα Survivor Spoiler.