Μάσκα στους εξωτερικούς χώρους μέχρι νέας απόφασης...

Μάσκα στους εξωτερικούς χώρους μέχρι νέας απόφασης...

Δεν πήρε καμία απόφαση η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την αφαίρεση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους.

Ολα δείχνουν ότι η χρήση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους θα παραταθεί τουλάχιστον για ακόμα μια εβδομάδα, αφού το θέμα παίρνει παράταση και από τους ειδικούς θα συζητηθεί εκτενέστερα, ώστε να ληφθεί και απόφαση - εισήγηση προς την κυβέρνηση, στη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας.

Εξυπακούεται ότι για τους εσωτερικούς χώρους, δεν τίθεται καν θέμα κατάργησης της μάσκας σε υπηρεσίες, διασκέδαση, εστίαση, δομές υγείας, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, σούπερ μάρκετ και μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας έχει ξεκινήσει να συζητά επιμέρους θέματα που άπτονται του τουρισμού και ήδη έχουμε και σχετικές αποφάσεις, όπως την άρση των περιορισμών στην πραγματοποίηση των συνεδρίων την προηγούμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα θέματα είναι η πληρότητα σε μέσα μεταφοράς, όπως για παράδειγμα στα τουριστικά λεωφορεία. Αίτημα του κλάδου είναι να αυξηθεί στο 100%, όπως ισχύει για τα αεροπλάνα. Σχετικά με τις αεροπορικές μετακινήσεις, σκέψεις υπάρχουν στην κυβέρνηση και για την κατάργηση του PLF. Σήμερα, όλοι οι ταξιδιώτες προς την Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, συμπληρώνουν την ηλεκτρονική φόρμα PLF (Passenger Locator Form), πριν από την αναχώρηση της πτήσης τους. Η απόδειξη συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής φόρμας PLF θεωρείται αναγκαίο ταξιδιωτικό έγγραφο. Συσκέψεις με αυτό το αντικείμενο έχουν ήδη πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, ωστόσο είναι σε αρχικό στάδιο και σε κάθε περίπτωση οι αποφάσεις δεν αναμένονται άμεσα.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr