Ρούλα Πισπιρίγκου: Οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού - Πώς θα φρουρείται...

Ρούλα Πισπιρίγκου: Οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού - Πώς θα φρουρείται...

Στις φυλακές Κορυδαλλού βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης 5 Απριλίου 2022  η Ρούλα Πισπιρίγκου, μετά τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα πως πρέπει να προφυλακιστεί με την κατηγορία πως δολοφόνησε την 9χρονη Τζωρτζίνα.

Λίγο πριν τις 9:00 το πρωί ξεκίνησε η μεταγωγή της Ρούλας Πισπιρίγκου από τη ΓΑΔΑ στις φυλακές του Κορυδαλλού. Η 33χρονη κατηγορούμενη για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, κρίθηκε προφυλακιστέα το βράδυ της Δευτέρας (4/4) με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελά. Έτσι, το πρωί της επόμενης πήρε τον δρόμο για τις φυλακές όπου και θα κρατηθεί για το επόμενο διάστημα.

Για ακόμα μια φορά, έξω από τον χώρο των φυλακών του Κορυδαλλού, υπήρξαν συγκεντρωμένοι που την αποδοκίμασαν έντονα ενώ τα μέτρα ασφαλείας ήταν ξανά αυξημένα για να μην υπάρξουν απρόοπτα. Η Ρούλα Πισπιρίγκου πέρασε την είσοδο των φυλακών στις 8:55 και πλέον παραμένει κρατούμενη.

Γιατί επιλέχθηκε ο Κορυδαλλός, πώς θα φρουρείται

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, οδηγήθηκε εν τέλει στις φυλακές του Κορυδαλλού, αν και το αρχικό σενάριο έκανε λόγο για μεταφορά της στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα. Η επιλογή του Κορυδαλλού έγινε, γιατί είναι πιθανόν η κατηγορούμενη να κληθεί εκ νέου για εξηγήσεις, καθώς ξεκινά έρευνα για το θάνατο και των άλλων δύο παιδιών.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν ανεπιθύμητη από τις κρατούμενες στον Ελαιώνα και θα υπήρχε πρόβλημα με την ασφάλειά της.

Τελικά θα κρατηθεί τελικά στην ΣΤ πτέρυγα του Κορυδαλλού σε ειδικά διαμορφωμένο κελί και θα προαυλίζεται μόνη της για λόγους ασφαλείας. Βάσει του πρωτοκόλλου για τον κορονοϊό για δύο ημέρες θα παραμείνει σε καραντίνα και εν συνεχεία θα μεταφερθεί στο ένα από τα δύο ειδικά κελιά που δεν έχει αριθμό και φυσικά δεν θα έχει καμία επαφή με άλλες κρατούμενες.

Η διαδικασία της προφυλάκισης

Η 33χρονη, που κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας κλήθηκε τη Δευτέρα (4/4) να απαντήσει στις ερωτήσεις της ανακρίτριας και να δώσει τη δική της εκδοχή. Κατά την απολογία της, η οποία διήρκεσε περίπου 4,5 ώρες επιχείρησε να πείσει για την αθωότητα της, χωρίς να τα καταφέρει, ενώ παράλληλα κρίθηκε επικίνδυνη για την τέλεση ομοειδών πράξεων.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου αποχώρησε από τα δικαστήρια με συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, η οποία είχε δημιουργήσει κλοιό προστασίας γύρω της για να την προστατεύσει από την οργή του πλήθους.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr