Πάτρα: Ποια ήταν η ερώτηση που «έκαψε» την Ρούλα Πισπιρίγκου

Πάτρα: Ποια ήταν η ερώτηση που «έκαψε» την Ρούλα Πισπιρίγκου

H ερώτηση της ανακρίτριας που δεν μπόρεσε να απαντήσει η Ρούλα Πισπιρίγκου

Με ψυχραιμία απάντησε σε πενήντα μία ερωτήσεις της ανακρίτριας η Ρούλα Πισπιρίγκου, στην πεντάωρη απολογία της, όπου αρνήθηκε την κατηγορία της δολοφονίας της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Επέρριψε τις ευθύνες, για τη χορήγηση κεταμίνης στους γιατρούς του νοσοκομείου, όπου άφησε τη τελευταία της πνοή η Τζωρτζίνα, ενώ αναφέρεται σε ιατρικό λάθος, σαν να πρόκειται για κάτι απλό και όχι για το θάνατο της κόρης της.

Προσπάθησε να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις της ανακρίτριας, όμως, σε μία ερώτηση - «κλειδί» για το οξύμετρο δεν είχε απάντηση και είπε αερολογίες.

EΡ. Γιατί δε χτύπησε το οξύμετρο την ώρα του μοιραίου επεισοδίου;

ΑΠ. Από την 1 ημέρα που πήγαμε στο Παίδων τοποθετήθηκε οξύμετρο στο δάχτυλο του ποδιού της μικρής. Εγώ είχα κατεβάσει τον ήχο για να μην ενοχλείται η μικρή κατά την διάρκεια του ύπνου της, εν γνώσει των νοσηλευτών και των γιατρών.

EP. Σύμφωνα με κατάθεση νοσηλεύτριας, το οξύμετρο αυτό εκπέμπει ήχους που γίνονται αισθητοί στη στάση νοσηλευτών. Τι έχετε να πείτε για το λόγο που δεν ακούστηκε ο ήχος του οξύμετρου στη στάση νοσηλευτών, στη περίπτωση της Τζωρτζίνας;

ΑΠ. Αυτό που έχω να πω είναι ότι το οξύμετρο αυτό είναι ένα απλό οξύμετρο και ακούγεται μόνο στο θάλαμο και δεν υπάρχει μετάδοση του ήχου στη στάση νοσηλευτών. Όσο ήμουν στο δωμάτιο εγώ δεν άκουσα τον ήχο του οξυμέτρου. Άλλωστε δεν είχαν πέσει ακόμα πολύ οι αφίξεις του παιδιού. Από εκεί και μετά δεν μπορώ να ξέρω τι έγινε όταν γιατροί και νοσηλευτές μπήκαν στο δωμάτιο. Αυτό το αναφέρω με την έννοια ότι ήταν μια στιγμή έντασης και βέβαια δεν πιστεύω ότι έγινε κάτι με δόλο.