Τρεις ανοργάνωτες παραλίες δίπλα στην Αθήνα για μπάνιο... τσάμπα

Τρεις ανοργάνωτες παραλίες δίπλα στην Αθήνα για μπάνιο... τσάμπα

Και αν αυτό το τριήμερο παραμείνατε στην Αθήνα, πάρτε το αμάξι και πάτε σε αυτές τις τρεις ανοργάνωτες ψαγμένες παραλίες για βουτιές χωρίς κόστος.

Παραλία Τσονίμα

Ένα από τα κρυφά «διαμάντια» της Κερατέας, είναι φυσικά η παραλία Τσονίμα, η οποία παρά το γεγονός ότι απέχει μόλις μια ώρα από το κέντρο της Αθήνας, παραμένει σε μεγάλο βαθμό ανεξερεύνητη.

Πρόκειται για έναν μικρό, απάνεμο κολπίσκο, ο οποίος περικλείεται από βράχια, ενώ τα δέντρα που πλαισιώνουν την παραλία, δημιουργούν άφθονη φυσική σκιά, συνθέτοντας ένα ειδυλλιακό τοπίο.

https://www.instagram.com/p/CB5ZMxThAy3

Αν και ανοργάνωτη, η Τσονίμα δεν βρίσκεται στην άκρη κάποιου δύσβατου μονοπατιού, επομένως η πρόσβαση είναι σχετικά εύκολη, ενώ γύρω υπάρχουν μερικά ωραιότατα ταβερνάκια, ό,τι πρέπει μετά από μια δροσερή βουτιά.

Παραλία Πόρτο Εννέα

Μια «ινκόγκνιτο» παραλία εντοπίζεται μόλις 50 χιλιόμετρα από την Αθήνα, επίσης στην περιοχή της Κερατέας. Ο λόγος, φυσικά, για το ερημικό και ανοργάνωτο Πόρτο Εννέα, το οποίο αποτελεί πρώτης τάξεως προορισμό για τα μπάνια του Σαββατοκύριακου.

https://www.instagram.com/p/BlftmV3FZh8

Εάν θέλετε να απλώσετε την πετσέτα σας πάνω στην ανοιχτόχρωμη, λεπτή άμμο, μακριά από την πολυκοσμία, τότε το Πόρτο Εννέα είναι ό,τι πρέπει για εσάς. Το ειδυλλιακό τοπίο συμπληρώνει ο γραφικός οικισμός που υπάρχει παράκτια.

Παραλία Τσίου

Ένας μικρός κολπίσκος σας προσκαλεί να τον επισκεφθείτε, στο τέλος της χερσονήσου της Ποσειδωνίας, μονάχα 45 λεπτά από το κέντρο της πρωτεύουσας.

Η ακτογραμμή Σουνίου-Λαυρίου είναι πραγματικά απολαυστική, με πολλές από τις παραλίες της να βρίσκονται μεταξύ των πιο δημοφιλών επιλογών για τους Αθηναίους.

Εντούτοις, η παραλία Τσίου δεν είναι άμεσα ορατή από το δρόμο και απαιτεί μια μικρή πεζοπορία για να την προσεγγίσετε, επομένως παραμένει αρκετά απομονωμένη συγκριτικά με τις υπόλοιπες.

Για να φτάσετε εκεί, θα πρέπει να ακολουθήσετε την ταμπέλα που γράφει «Ακρωτήρι», στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου, μέχρι να καταλήξετε σε ένα αδιέξοδο, που πλαισιώνεται από έναν μικρό οικισμό και αρκετούς θάμνους. Αφήστε το αυτοκίνητο και ακολουθήστε με τα πόδια κάποιο από τα αυτοσχέδια μονοπατάκια ανάμεσα στους θάμνους και θα φτάσετε μέσα σε λίγα λεπτά.