Εφιαλτική πρόβλεψη για τα κρούσματα στην Ελλάδα - Πού θα φτάσουν

Εφιαλτική πρόβλεψη για τα κρούσματα στην Ελλάδα - Πού θα φτάσουν

Η πανδημία δείχνει τα δόντια της και τα κρούσματα στην Ελλάδα αυξάνονται μέρα με τη μέρα.

Πιο εφιαλτική είναι η σημερινή πρόβλεψη του καθηγητή Νίκου Τζανάκη για το πού θα κινηθούν την Τρίτη (28/06) τα κρούσματα κορονοϊού με τον ίδιο να μιλά ακόμα και για 22.000 κρούσματα.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας εκτίμησε, μάλιστα, ότι στην κορύφωση του πανδημικού κύματος τα κρούσματα μπορεί να φτάσουν ακόμα και τα 30.000.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του Νίκου Τζανάκη που μίλησε το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΪ, η πορεία της ανόδου των κρουσμάτων του κορονοϊού θα συνεχιστεί για έναν μήνα συνολικά με την κορύφωσή του να αναμένεται μετά τις 15 Ιουλίου «χωρίς να την βλέπουμε ακόμα επακριβώς».

«Εάν ακολουθήσουμε το μοντέλο Πορτογαλίας που μας ‘’μοιάζει’’ πάρα πολύ και κοινωνικά και η εποχή και τουριστικά και μετρήσουμε σωστά τα κροτήματα, κάνουμε τα τεστ, πιθανότατα θα φτάσουμε στο ύψος που ήταν τουλάχιστον η μετάλλαξη Όμικρον 2 με 20.000 με 30,000 κρούσματα στις αιχμές» είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Τζανάκης.

Κατά την εκτίμησή του, μάλιστα, η αύξηση αυτή των κρουσμάτων θα φέρει και σχετική πίεση στις απλές κλίνες των νοσοκομείων αλλά και άνοδο στον αριθμό των θανάτων με τον ίδιο να περιγράφει ότι «ήδη έχουν τετραπλασιαστεί οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία, από 80 έχουν φτάσει 250».

Ο Νίκος Τζανάκης απηύθυνε, τέλος, έκκληση εάν βρεθούν θετικοί στον κορονοϊό να το δηλώνουν και να αποφεύγουν τις κοινωνικές εκδηλώσεις ακόμα και σε περίπτωση που έχουν συνάχι